TCL weekendtips 18/19/20 nov

Culturele Kids

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met cultuur. In de kinderleeftijd wordt er nog niet nagedacht over hoge schouwburgdrempels, wat je aan moet doen en waar je moet eten voordat je naar het theater gaat. Neem daarom je kinderen mee naar het theater. Dat theater voor de jeugd meer is dan de poppenkast van Jan Klaasen laten twee voorstellingen zien, die dit weekend hun tournee afsluiten:

 

1. De PindakaasPrins
In de Stadsschouwburg is dit weekend De PindakaasPrins te zien. Een samenwerking tussen Orkater, Holland Baroque, Oorkaan en regisseur Ria Marks. In deze avontuurlijke familievoorstelling gaan drie kinderen het bos in, op zoek naar de oude wijze man die ervoor moet zorgen dat hun ouders ophouden met ruzie maken. Ze maken een lange tocht dwars door een gigantisch sprookjesbos met stoere ninja-piraten, lieve heksen en… een pindakaasprins. Restaurant Stanislavski zorgt voor pannenkoeken!
De PindakaasPrins in Stadsschouwburg Amsterdam | za 19 en zo 20 november

 

2. Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde
Behalve De PindakaasPrins sluit ook Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde de tournee af en spelen ze hun een-na-laatste voorstelling in de Meervaart. We tipten hem eerder al, maar we gaan zelf gewoon nog een keer.
Hoe de grote mensen weggingen… in De Meervaart | vr 18 november

 

IDFA heeft ook een speciaal programma voor de jeugd.

 

IDFA

Woensdag is IDFA begonnen, het grootste documentairefestival met films uit alle landen. Meer dan driehonderd documentaires zijn er te zien op verschillende locaties in Amsterdam. Vorig jaar waren we erbij en dit jaar natuurlijk ook. Laura zag woensdag al een paar films en blogde hierover.

IDFA | wo 16 – zo 27 november

 

7x Buster Keatonannex-keaton-buster-general-the_08-the-cultural-lifestyle

Buster Keaton is een van de bekendste acteur en regisseur van stomme films. Zijn stoïcijnse blik, zijn fysieke spel, het droeg allemaal bij aan zijn gigantische succes en zijn invloed tot op de dag van vandaag. In het Orgelpark worden dit weekend zeven films vertoond waarin hij de hoofdrol speelt en die hij bijna allemaal zelf regisseerde. Uiteraard worden de films begeleid door live orgelmuziek. De beste manier om deze films te ervaren.

Buster Keaton in het Orgelpark | vr 18 en za 19 november

 

Zwart Amsterdam

Het weekend nog niet volgepland na deze tips? Dit is ook het laatste weekend waarop je de tentoonstelling Zwart Amsterdam in het Amsterdam Museum kan bezoeken. We schreven er eerder over, lees het hier.

Zwart Amsterdam in Amsterdam Museum | t/m zo 20 november

 

 

credits
uitgelichte afbeelding: De PindakaasPrins, foto: Ben van Duin
7 x Buster Keaton: film still Buster Keaton in The General (1926)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *