TCL Weekendtips 16/17/18/19 maart

Macht en Onmacht in de (St)opera

Deze zaterdag begint voor de tweede keer het Opera Forward Festival (OFF). Net als vorig jaar betekent dat een week lang bijzondere, nieuwe opera’s. Dit jaar ligt er een focus op MACHT/ONMACHT. Als je echt jong talent wil zien, moet je naar de zes opera’s die gemaakt zijn door studenten van verschillende Amsterdamse (kunst)opleidingen. Deze voorstellingen zijn allemaal gratis (reserveren is wel verplicht). Voor de grote producties betalen CJP-pashouders en studenten € 15 en jongeren onder de 35 slechts € 20.

Opera Forward Festival | za 18 t/m vr 31 maart

 

Muziek in verhalen en verhalen in muziek

Vanavond kun je in Amsterdam-West luisteren naar volksverhalen en fijne muziek. The Gathering Point is een nieuw initiatief waar je heel relaxt kunt luisteren naar volksverhalen en fijne muziek, en je kunt wat theatrale verrassingen verwachten. Ilaria Forciniti, een Italiaanse die in Amsterdam woont, organiseert deze avonden om vrienden en vreemden de schoonheid van cultuur te laten zien en gaat back to basics. Geen Facebook of Instagram, slechts een trompet, viool en mooie woorden.
De line up: Ken Parsons op trompet, minstreel Christopher Vipond Davies, Scriccioli Theatre Lab, verhalen van Simon Hodges en muziek van The Bad Bohemians.

The Gathering Point | do 16 maart, Toon, deur open om 19:30, stories starten om 20:00. Tickets kun je hier bestellen of kopen aan de deur.

 

 

Speeltuin of slagveld bij Ballet National de Marseille

Choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten werken altijd op de grens van ballet en hedendaagse dans. Dat zien we ook bij hun eerste choreografie als artistiek leiders van Ballet National de Marseille. Speelsheid en strijd wisselen elkaar af. Aan de foto’s te zien, is dat zowel beeldschoon als angstaanjagend.

Corps du Ballet – Ballet National de Marseille in de Meervaart | zo 19 maart 16:00

 

Funeral Blues

Four weddings and a funeral. Wie kent de film niet? We hebben hem al zeker drie keer als het niet meer is, gezien. In de film staat de liefde centraal – op bruiloften én op een begrafenis. De scène waarin Audens Funeral Blues onverwacht wordt opgedragen aan de gestorvene, is meesterlijk. Het Amsterdams Bach Consort maakt een programma met muziek die voor begrafenissen werd gecomponeerd van onder andere Louis Andriessen, Henry Purcell en de jonge Nederlandse componist Lucas Wiegerink. Contemplatie all over. Het koor wordt bijgestaan door zes masterstudenten oude muziek van het Conservatorium van Amsterdam.

Three funerals and a new song in de Waalse Kerk | za 18 maart 20:15 & zo 19 maart 15:15

 

 

Kleurrijk gevecht tegen de zwaarmoedigheid

Regietalent Nina Spijkers zet de Russische klassieker Ivanov naar haar eigen hand. Het decor mag dan wit zijn, de bewerking is kleurrijk en energiek. Voor deze Toneelschuur Productie hoef je niet naar Haarlem, maar kan je gewoon naar Bellevue fietsen. Niet vergeten dat het Leidseplein nog helemaal open ligt en je misschien wat extra tijd nodig hebt om het theater te bereiken! Shelley gaat hier vrijdag heen, misschien zie je haar wel.

Ivanov in Theater Bellevue | vr 17 t/m zo 19 maart 20:30

 

credits

Foto Opera Forward Festival/Caliban: Anouk van Kalmthout
Foto Corps du Ballet: Alwin Poiana
Foto Ivanov: Sanne Peper

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *