TCL (Weekend)tips 15/16/17/18 oktober

Felabration!

Het is weer tijd voor Felabration! Wereldwijd vieren afrobeatfans midden oktober de geboortedag van Fela Kuti, de Godfather of Afrobeat. In Paradiso wordt Felabration sinds 2010 gevierd met Neerlands afrobeat trots Jungle by Night. Maar aan al het goede moet een eind komen. De band gaat zijn muzikale reis vervolgen naar andere genres. A.s. zondag is daarom De Laatste Felabration Met Jungle by Night. Nog één keer helemaal los gaan in een vol Paradiso en de muziek en het leven van Fela Kuti vieren!

Felabration – live: Orlando Julius & The Heliocentrics, Jungle by Night in Paradiso | 16 oktober – 20:15

 

Demonen
demonen_scenefotos_c_sanne_peper_03Toneelgroep Oostpool begint zijn nieuwe theaterseizoen goed! Het regende sterren voor de nieuwste voorstelling Demonen. “Intelligent, gedurfd, en met scherpe overgangen flink op tempo” schreef De Volkskrant en Theaterkrant noemt het “een met veel aandacht gecomponeerde, prikkelende, moderne voorstelling.” Dat belooft veel goeds! TV/filmster Daan Schuurmans speelt een van de hoofdrollen en is dus sinds lange tijd weer eens te bewonderen op het toneel. Maandag en dinsdag is de voorstelling te zien in de Stadsschouwburg. Wij gaan zeker kijken!

 

Demonen in de Stadsschouwburg Amsterdam | 17, 18 oktober – 20:30

 

Cinekid Festival

cinekid-festival-the-cultural-lifestyleVoor de 30e keer worden de beste jeugdfilms en series getoond op Cinekid. De doelgroep van het festival zijn kinderen van 4-14 jaar, voor wie tal van workshops en activiteiten worden georganiseerd. Zo kunnen de kids leren vloggen, animatiefilms maken, presenteren, acteren en hoe ze instagramsterren kunnen worden. Terwijl de jonkies bij een workshop zitten bezoek jij gelijk de mooiste films en tv-series. Geen kinderen? Nog makkelijker, hoef je je ook geen zorgen te maken over hoe lang een workshop duurt en loop je gelijk door naar de bioscoopzaal.

 

 

Cinekid festival | t/m 21 oktober in Amsterdam | t/m 31 oktober door heel Nederland.

 

Frans Post. Dieren in Brazilië.

frans-post-rijksmuseum-the-cultural-lifestyleFrans Post werd in 1636 uitgenodigd door gouverneur Johan Maurits van Nassau (die van het Mauritshuis in Den Haag) mee te reizen naar Brazilië om daar de natuur vast te leggen. Meerdere schilderijen van Post zaten al jaren in de collectie van het Rijksmuseum. Brede landschappen met exotische vruchten en dieren. Bij het digitaliseren van het Noord-Hollands Archief kwam onverwachts een map met dierentekeningen naar boven. Die bleken ook van Post te zijn. Ze worden nu samen met opgezette dieren tentoongesteld in het Rijksmuseum wat voor een indrukwekkend beeld zorgt. Absoluut de moeite waard!

 

 

Frans Post. Dieren in Brazilië. in het Rijksmuseum | t/m 8 januari 2017

 

credits
Foto Felabration: facebook.com/felabration

Foto Demonen © Sanne Peper

Gif Frans Post: Facebook.com/Rijksmuseum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *