TCL weekendtips 15/16/17 september

Ode aan Hans van Manen

Choreograaf Hans van Manen is een van de belangrijkste makers op het gebied van Nederlandse ballet. Deze zomer is hij 85 jaar geworden en dat vieren ze dit seizoen groots bij Nationale Opera & Ballet, waar Van Manen huischoreograaf is. Ze starten met het volle programma Ode aan de Meester. Hierin zien we vier werken die gedanst worden op klassieke, moderne en tangomuziek. Alles live uitgevoerd door Het Balletorkest. Bijzonder!

Ode aan de meester, Nationale Opera & Ballet | 15 t/m 30 september

 

Urban dance over slavernij

Met de metro ben je zo vanuit de stad op metrostation Bijlmer Arena. Daar vlakbij bevindt zich het theater van het nieuwe Nederland, het Bijlmer Parktheater. De voorstelling From Routes II Crown van choreograaf Gianni Grot, duikt in de wereldgeschiedenis van slavernij en de strijd voor gelijkheid die tot op de dag van vandaag gevoerd wordt. Hip hop, spoken word, zang en dans tonen wat er nu voor gevoelens zijn ten aanzien van discriminatie. Onredelijkheid, twijfel, maar ook saamhorigheid en trots.

From Routes II Crown, Bijlmer Parktheater | za 16 september

 

Tropisch dansen

Zien dansen doet nog meer dansen! Zondag zijn er minder buien voorspeld, en dat betekent dansen bij Blijburg met je blote voeten in het zand. Vanaf eind van de middag is het tropical wat de klok slaat. Opzwepende live muziek waar je het warm van krijgt en een dj met enorme collectie aan afro/carribean/funk. En daarnaast is er genoeg te eten en te drinken waar je blij van wordt.

Afrogrooves, Blijburg | zo 17 september

 

Zelf dansen met veertig nieuwe vrienden

Hij is niet een soort halfgod zoals Guru of Bling, maar hij roept wel op tot samenkomen en dansen. Hij is: Guru Dudu, all the way from Australia! Hij brengt voor Fringe het silent disco naar een ander, mobieler niveau. Zet je koptelefoon op en dans met Guru Dudu over de Amsterdamse keien, net als wij dat deden. Guru Dudu, we <3 you.

Guru Dudu’s Silent Disco Walking Tour, start De Brakke Grond | t/m zo 17 september

 

 

credits
Foto Ode aan de meester: Petrovsky & Ramone
Foto Guru Dudu’s Silent Disco Tour: Annelies Verhelst

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *