TCL weekendtips 14/15/16 juli

Pak het pontje over het IJ

Vandaag start één van onze favoriete festivals: Over het IJ! Tien dagen lang toffe avontuurlijke voorstellingen op de meest bijzondere (buiten)locaties in de stad. We kijken o.a. uit naar INDIAAN van theatergroep De Hotshop – cooler dan de Warme Winkel (verse theatertalenten die linksom of rechtsom in samenwerking met één van de leden van De Warme Winkel zijn ontstaan) en LEK van muziektheatergroep BOT: ‘Intens muziektheater van het meest inventieve soort’. In het festivalhart aan de waterkant van de NDSM-werf (bij Pllek) staat het zeecontainerprogramma (15 minuten voorstellingen van de nieuwste generatie makers) en is er iedere avond vanaf 21:00 livemuziek. Gaan gaan gaan!

Over het IJ | vr 14 t/m zo 23 juli

 

Vier de 411e verjaardag van Rembrandt

Dit weekend vindt in de Jodenbreestraat en de Sint Antoniesbreestraat het jaarlijkse artistieke en culinaire straatfeest Rembrandt Art Festival plaats. Speciaal voor Rembrandts verjaardag staat de Sunday Market op de Jodenbree, presenteren street art kunstenaars hun werk én je kunt ook zelf aan de slag gaan in workshops etsen en schilderen.

Rembrandt Art Festival | za 15 juli 10:00-18:00

 

Slapen en yoga in het Concertgebouw

In het Concertgebouw zijn de Robeco SummerNights al twee weken aan de gang. Twee maanden lang staan daar concerten die net even anders dan anders zijn. Van klassieke concerten in verrassende settings tot pop, jazz en wereldmuziek. Dit weekend kun je bijvoorbeeld een nacht slapen in het Concertgebouw terwijl het Max Richter Ensemble de compositie Sleep speelt, een 8 uur (!) durend muziekstuk dat alle menselijke slaapfasen volgt. In de Grote Zaal kun je niet alleen slapen, maar ook aan yoga doen! Tijdens Yoga in Concert begeleiden muziek en woorden een vloeiende en ontspannende yogales, dat volgens yogi Jan Kuiper voor ‘een totaalervaring’ zal zorgen.

Sleep van het Max Richter Ensemble op Robeco SummerNights | za 15 juli 23:59-08:20

Yoga in Concert op Robeco SummerNights | za 15 juli 13:00

 

credits
Foto Over het IJ (uitgelichte afbeelding): Saris & den Engelsman
Foto Robeco SummerNights: Ronald Knapp

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *