TCL weekendtips 12/13/14 januari

Heftig, hyperactueel Jihad 

Jihad – de voorstelling gaat over drie vrienden uit de moskee die samen naar Syrië trekken om zich aan te sluiten bij de jihadisten. Een heftig onderwerp en ontzettend actueel. De voorstelling toert al een jaar door Nederland en kreeg lovende recensies. Regisseur Daria Bukvić is bovendien een goede om in de gaten te houden. Een paar jaar geleden maakte deze Nederlands-Bosnische Nobody Home over vluchtelingen. De voorstelling sloeg in als een bom. Vanaf dit jaar is ze verbonden aan het Nationale Theater. Lees hier waar je in de buurt goed kan eten!

Jihad – de voorstelling in het Compagnietheater | do 12 t/m za 14 januari 20:30

 

Videokunstfeestje in De School

Combineer jij je kunstbezoeken het liefst met een feestje? Dan moet je zeker deze vrijdag naar De School gaan. Bij Tijdgenoten zie je bijzondere hedendaagse kunst en draaien de coolste DJ’s. Bij deze editie zie je video-installaties van Donna Verheijden die vragen oproepen over onze identiteit en onze verhouding tot de media.

Tijdgenoten #2 Donna Verheijden in De School | do 12 januari 20:00-3:00

 

Koffie, Vietnamees, interieurwinkels en Britpop

 

Platenwinkel Concerto is sowieso al een eeuwigheid de beste plek in Amsterdam om je CD’s en natuurlijk platen op te halen. Maar wisten jullie ook dat ze hier heel veel mini-concerten houden? Deze vrijdag treed de Britse band Marsicans tussen 17:00 en 17:30 op. Perfect te combineren met een koffie in Zuivere Koffie, heerlijk Vietnamees eten bij Ô MAI, of een bezoekje aan de vele prachtige interieurwinkels in de buurt.

Marsicans in Concerto | vr 13 januari 17:00

 

Twee van de beste mime-acteurs in controversieel stuk

En de voorstelling met de meest controversiële poster gaat naar… De nazi en de kapper. Een voorstelling over een oorlogsmisdadiger die zijn straf ontloopt door zich voor te doen als zijn Joodse jeugdvriend en in Israel als kapper aan het werk te gaan. Een controversieel verhaal is het dus ook. Met briljante mime/fysieke acteurs René van ’t Hof en René Groothof.

De nazi en de kapper in Theater Bellevue | do 12 t/m 14 januari 20:30, zo 15 januari 15:00

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *