TCL weekendtips 11/12/13 nov

WOW

In de Kolenkitbuurt staat hostel WOW. Een unieke en kunstzinnige plek om te logeren, maar ook om te bezoeken als Amsterdammer. Momenteel is daar de tentoonstelling Onzijn, gecureerd door ontwerper Jurgen Bey. Het hostel is een grote tentoonstellingsplek. Op, in en rondom het gebouw zijn er – als we het goed begrijpen – projecten te vinden met werken van elf kunstenaars. Elf andere kunstenaars hebben die werken weer als startpunt genomen om te reageren op de omgeving: een hostel in een creatieve, maatschappelijke context. Het ‘onzijn/niet-zijn’ in een omgeving waar plek is voor kortstondige ontmoetingen.

Onzijn in WOW | t/m 15 januari

 

Western kijken EYE

Close-ups van bezwete, gerimpelde gezichten van Henry Fonda en Charles Bronson, wide shots van stoffige steden en uitgestrekte vlaktes, de mooie Claudia Cardinale, de geweldige klagende mondharmonica van Ennio Morricone en de climax van het revolverduel. We hebben het over de iconische film van het western genre, Once Upon a Time in the West (1968) van Sergio Leone. De film is digitaal gerestaureerd en nu te zien in EYE.

Once Upon a Time in the West in EYE | t/m wo 16 november

 

Bigband-vernieuwer Darcy James Argue & Jazzfest Amsterdam

Darcy James Argue, jazzcomponist en bandleider uit Brooklyn, wordt in de VS beschouwd als één van de grote jazzbeloftes. Hij was eerder in Nederland te gast op het Holland Festival en North Sea Jazz met zijn 18-koppige ‘steam punk bigband’ Secret Society en vernieuwende jazzmuziek. A.s. zondagmiddag laat Argue in het Bimhuis zijn visie los op een bigband met studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Codarts Rotterdam. Kun je je daarna nog even culinair laten verwennen in één van onze restauranttips rond het Muziekgebouw aan ’t IJ / Bimhuis. En voor wie er een heel jazzy weekend van wil maken; zaterdag vindt de zesde editie van JazzFest Amsterdam plaats in Studio/K. 

Big Band Koninklijk Conservatorium & Codarts o.l.v. Darcy James Argue in Bimhuis | zo 13 nov 16:00

 

De Lankmoedigen

scenefoto_03_de_lankmoedigen_fotografie_sanne_peper

Schrijver en regisseur Joeri Vos maakte bij Toneelgroep Oostpool het succesvolle drieluik Goede Bedoelingen, een reeks satires over mensen uit verschillende milieus en hun uiteenlopende ‘wereld-verbeterende’ ideeën, bestaande uit De Onrendabelen (over een gezin van mislukkigen), Fresh Young Gods (over vertegenwoordigers van de financiële elite) en De Lankmoedigen, dat deze week te zien is in Frascati. Dit laatste deel gaat over ambtenaren en gemeentepolitici die zich staande proberen te houden in een losgebarsten mediastorm. ‘Een genreoverstijgend meesterwerk.’ volgens Theaterkrant.nl en ‘Helemaal af, tot in de puntjes doordacht, een lust om naar te kijken.’ volgens Trouw. Gaat dat zien! Zoek je eettips in de buurt? Lees die van ons hier!

De Lankmoedigen van Toneelgroep Oostpool in Frascati | di 8 t/m za 12 nov

 

credits

uitgelichte afbeelding: JL Dianthus/Onzijn
Foto De Lankmoedigen © Sanne Peper

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *