TCL weekendtips 10/11/12 nov

Lekker cruisen

Bij het Muziekgebouw zien we de Aida wel eens aankomen varen. Een immens cruiseschip, type Love Boat. De Amerikaanse schrijver David Foster Wallace liet zich een week vermaken op een dergelijk schip en schreef zijn ervaringen op papier in een essay. Dat essay vormde voor Wunderbaum de inspiratie voor hun voorstelling Superleuk, maar voortaan zonder mij. Voor deze voorstelling zijn zij zelf ook aan boord gegaan van zo’n mega cruiseschip. Jawel, de Aida. Wunderbaum verzorgde daar een keihard cabaretprogramma. Als we dat hadden geweten..!

Superleuk, maar voortaan zonder mij in Casco Amsterdam | vr 10 nov

 

Naar het theater met je buitenlandse vrienden

Zin in theater én in beeldende kunst? Ga dan dit weekend naar Red van John Logan in de Beeldend Gesproken Galerie in de Hallen. De voorstelling gaat over de bekende schilder Mark Rothko en zijn nieuwe, jonge assistent Ken. Samen filosoferen ze over de kunst. Je kan ook al je vrienden meenemen die geen Nederlands spreken want Orange Tea Theatre speelt al hun voorstellingen in het Engels, met grotendeels native speakers.

Red door Orange Tea Theatre | 10-12 nov in Beeldend Gesproken Galerie (de Hallen) en 17-19 nov in galerie/bar Charley’s (Nieuwe Kerkstraat 26)

 

Een Russisch verhaal in een kerk

Met je boodschappentas vol biologische producten loop je zo van de boerenmarkt de Noorderkerk in. Op die plek neemt Ekaterina Levental je mee in haar vlucht vanuit de voormalige Sovjet-Unie. Het is een weg die wegvoert van wat vertrouwd is naar een nieuw leven met hoop. Tijdens haar vertelconcert hoor je uiteraard muziek van Russische meesters als Tsjaikovsy en Rachmaninov.

De Weg in de Noorderkerk | za 11 nov

 

Combi Bossche bollen en muziek

Al een aantal jaar op een rij gaan we rond deze tijd naar Den Bosch voor het internationale muziekfestival November Music. Dat we dan ook weer kunnen genieten van de Bossche bollen is een dikke pluspluscombinatie. Het fijnste is om de afsluiting van het festival mee te maken in de vorm van de kunstmuziekroute. Als je nog niet heel bekend bent met moderne muziek maar daar wel nieuwsgierig naar bent dan zijn is de Route een inspirerende spoedcursus. Ruim twintig optredens op mooie locaties in de binnenstad. Neem de trein en een NS-fiets en kies uit ruim twintig optredens op de mooiste locaties in de binnenstad – o.a. de Verkadefabriek, Noordbrabants Museum, St Janskathedraal en Theater aan de Parade. Met een beetje doortrappen kun je wel vijf optredens bijwonen! En tussendoor die heerlijke Bossche bollen eten natuurlijk.

KunstmuziekRoute in November Music | zo 12 nov

 

Documentaires uitzoeken

Het documentairefestival IDFA start op 15 november. Ga jij ook? In onze blogs van voorgaande jaren schreven Laura en Erna hoe zij (en docugeek Miriam) keuzes maakten uit het bomvolle docuprogramma.

IDFA: waar moet ik heen?

IDFA – let’s go!

 

credits
foto Superleuk, maar voortaan zonder mij: Karin Jonkers

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *