TCL Weekendtips 10/11/12 februari

Design snuffelen

Nog op zoek naar toffe meubels? Dan moet je zeker naar Design Icons dit weekend in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. De mooiste banken, stoelen, tafels worden hier verkocht met veel korting. Ook leuk als cultureel uitje als je huis al vol staat.

Design Icons | za 11 & zo 12 feb

 

Simpele schoonheid

Niet alle bijzondere films hoeven over bijzondere dingen te gaan. In Paterson van regisseur Jim Jarmusch volgen we een week lang een buschauffeur bij zijn dagelijkse routine van rondrijden, bier drinken in het stamcafé en gedichten schrijven. De kracht van deze film zit hem in de kleine dingen. Net zoals in het leven, maar dan minder cliché. Volkskrant gaf de film maar liefst 5 sterren! Verliefd geworden op deze film? In verschillende bioscopen in heel Nederland worden naast Paterson ook nog zes oudere films vertoond die door EYE werden gedigitaliseerd.

Paterson | Voor een volledig overzicht zie filmladder.nl. Op 10 februari wordt de film in Lab111 ingeleid met gedichten van jong talent Alexander van der Weide.

 

Verschrikkelijke kinderen

Deze hele week staat Frascati in het teken van kinderen en hun positie in onze wereld. Wat vangen ze eigenlijk op van wat volwassenen allemaal met elkaar bespreken? Hoe zouden zij het aanpakken? Kunnen zij ons tot nieuwe inzichten laten komen of überhaupt een geheel nieuw perspectief meegeven? Ga zelf op onderzoek uit in Frascati. Alle voorstellingen zijn in principe gemaakt voor volwassenen maar worden gespeeld door kinderen. Daarnaast zijn er veel interessante contextprogramma’s.

Enfant Terribles – Frascati Issues | t/m za 11 feb

 

Dansen, dansen, dansen

Naar een voorstelling kijken is natuurlijk heerlijk, maar soms wil je gewoon zelf lekker swingen. Tijd om naar De Hallen te gaan. Dit weekend staat het helemaal in het teken van dans! Er zijn de hele dag proeflessen en korte dansvoorstellingen. Het volledige programma vind je hier.

Dansdag in De Hallen | zo 12 feb 12:00-17:00

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *