TCL weekendtips 1/2/3 dec

Vrijzinnig vorstendommetje

Maandenlang fluisterden vrienden en bekenden het al in onze oren: ‘deze voorstelling moet je écht zien’. En toch misten we hem steeds. Tijd om van te roepen dat dit dus echt een dikke vette aanrader is en zelf ook eindelijk naar de voorstelling gaan. Bloomsbury is van Florian Myjer en Kim Karssen die vorig jaar afstudeerden van de Toneelacademie Maastricht. Kan je over tien jaar zeggen dat je al fan was vanaf het begin van hun carrière.

Bloomsbury in Frascati | vr 1 & za 2 december 20:00

 

Achter de schermen

Nederland wordt vaak gidsland genoemd als het gaat om overheidsbeleid. Maar hoe gaat het er eigenlijk aan toe achter de schermen? mugmetdegoudentand laat in hun voorstelling Gidsland niet alleen zien wat er zich afspeelt achter de politieke schermen, maar ook achter de televisieschermen. Overigens kun je dat in deze voorstelling ook heel goed letterlijk nemen. Lees onze blog en boek een ticket voor Den Haag, of andere steden.

Gidsland van mugmetdegoudentand | tournee door het hele land

 

Licht in de duisternis

Oh, wat is het koud hè! Wij hebben onze mutsen en handschoenen allang weer uit de kast getrokken. Maar in deze donkere en koude dagen hebben we gelukkig juist iets moois om naar te kijken: het Amsterdam Light Festival! Langs de grachten zijn vanaf 30 november 21 lichtkunstwerken te zien van o.a. Ai Weiwei (foto) en Ben Zamora. Alle werken zijn speciaal voor het Amsterdam Light Festival en de specifieke locaties in de stad gemaakt. Je kunt een boottocht langs de werken boeken, maar er zijn ook verschillende fiets- en wandelroutes. Vanaf 14 december zijn er nog eens 15 werken te zien in de landexpositie op het Marineterrein.

Amsterdam Light Festival | waterexpositie 30 nov t/m 21 jan, landexpositie 14 dec t/m 7 jan

 

 

 

credits
foto Bloomsbury: Bart Bijnens
foto Amsterdam Light Festival: thinline – Ai Wewei © Ton van Werkhoven

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *