TCL weekend tips 16/17/18 september

Naar de Westergasfabriek gaan is altijd een feest. Dit weekend vindt daar de achtste editie van het NEU NOW festival plaats, een spannend internationaal kunstfestival dat werk van een nieuwe generatie jonge makers presenteert. Maak je borst nat voor de nieuwste beeldende kunst, film, theater, muziek en design van 60 makers uit 18 landen.

NEU NOW | 15 en 16 september 16.00 – 22.00 uur | 17 en 18 september 11.00 – 22.00 uur

 

stefano-keizers-kiek-op-de-kaaij

Nederlands nieuwste theatertalent is te zien in Bellevue dit weekend. Daar staan de finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival, Stefano Keizers (winnaar Sonneveldprijs 2016), De Fransse Eijkel (winnaar publieksprijs) en Merijn Krol met hun zelfgeschreven voorstellingen.

Finalistentournee | 15, 16 en 17 september 20.30 uur

 

ene1-delphine-diallo

In de Spaarndammerbuurt vindt de tweede editie van het 10-daagse Unseen Photo Festival plaats. Op het programma staat o.a. de tentoonstelling TOUCHED over ambacht in de fotografie in Museum het Schip dat samengesteld is door Neerlands fototrots Anton Corbijn, en in openluchtzwembad Het Brediusbad tonen Christto & Andrew hun werk The Politics of Sport. In het laatste weekend van deze 10-daagse viering van de fotografie vindt de Unseen Photo Fair plaats op de Westergasfabriek.

Unseen Photo Festival | 16-25 september vanaf 11.00 uur

 

foto-artflavour

Fijn combineren; ga voor een lunch of diner in de Spaarndammerbuurt zaterdag naar buurtboerderij Ons Genoegen. Daar is de eerste editie van het foodfestival ArteFlavour met Italiaans streetfood, Italiaanse wijn, kunst en muziek én kun je workshops volgen.

ArteFlavour | 17 september 12.00 – 23.00 uur (entree gratis)

 

west-beach-filmfestival

Openluchtbioscoop Pluk de Nacht gemist dit jaar? Geen nood! Op het Bastion zwemstrand Sloterplas doen de organisatoren het nog eens dunnetjes over tijdens het gratis West Beach Filmfestival. Van 8-18 september wordt daar iedere avond een film getoond. Op zondag is het Pluk de Nacht-gastprogramma met de film California, een coming of age-verhaal over Estela die opgroeit in de jaren tachtig in Brazilië, tegen de achtergrond van grote politieke veranderingen.

West Beach Filmfestival | 8-18 september vanaf 20.30 uur

 

klassiek-op-het-amstelveld

Nog meer gratis; zaterdag is de vierde editie van Klassiek op het Amstelveld. Ideaal voor als je eens wilt snuffelen aan klassieke muziek. Jonge toptalenten staan naast professionele musici, de beste orkesten, koren en ensembles vanuit de hele wereld op het podium. Het hoofdprogramma is van 14.00 – 22.00 uur. Daarvoor, van 10.00 – 13.30 uur is er een open podium voor kinderen.

Klassiek op het Amstelveld | 17 september 14.00 – 22.00 uur

 

credits
Foto NEU NOW: Hsu Chen Wei Production Dance Company – The Sacrifice of Roaring
Foto Finalistentournee: Stefano Keizers © Astrid Verhoef
Foto Unseen: Ene1 © Delphine Diallo
Foto ArteFlavour: facebook.com/ARTandSTREETFOOD
Foto West Beach Filmfestival: facebook.com/WestBeachFilmfestival
Foto Klassiek op het Amstelveld: facebook.com/klassiekophetamstelveld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *