TCL tips special: SPRING

Gisteravond is SPRING 2018 geopend. We zijn al jaren trouwe fans van het festival. Lisa liep stage bij de eerste editie in 2013 en sinds dit jaar is Laura vast in dienst. We zijn dus absoluut bevooroordeeld maar hebben ook insidertips.

 

Combi’s maken

Het programma van SPRING is zo samengesteld dat je bijna altijd meerdere voorstellingen op een avond kan meepakken. Er zijn elke avond combitickets beschikbaar waarbij je korting krijgt op je ticket. Ideaal als je weet dat je een bepaalde voorstelling wil zien, maar je ook wil laten verrassen.

SPRING combitickets

 

Kunstwandelen

Geen zin meer in theaterzalen? Er staan heel veel voorstellingen op locatie, maar je kan ook zelf actief de buitenlucht in. Op zondag (en maandag) loop je bij Every-one van Cie. Willi Dorner achter revuedansers aan door Kanaleneiland. Of zet een soort kijkdoos op je hoofd en wandel door het centrum van Utrecht bij Walking the Line van Benjamin Vandewalle. Je kijkt gegarandeerd anders om je heen als je hem weer afdoet. In het park voor de Stadsschouwburg Utrecht bezoek je The Collective Individual Exercises van Isaac Chong Wai. Deze massachoreografie is gratis te bezoeken.

 

Nederlandse glorie

Er staan ook meerdere Nederlandse makers op het festival. Wunderbaum komt met De geschiedenis van mijn stijfheid. Theater Utrecht creëert een concert geïnspireerd door de veelgeprezen toneelschrijver Sarah Kane. PIPS:lab heeft een korte VR-installatie. Er is een nieuwe voorstelling van Nicole Beutler Projects van componiste Genevieve Murphy. Dries Verhoeven bouwt een monument voor het einde van de Westerse Hegemonie. Ten slotte kijken wij enorm uit naar Wiek van Schweigman&. Een legendarische voorstelling die in 2009 langs verschillende festivals ging. Dit jaar kunnen wij hem eindelijk bezoeken!

 

Verdieping

Op zoek naar verdieping? Er is een uitgebreid contextprogramma met inleidingen en nagesprekken, maar ook een SPRING Prep School voor wanneer je niet alleen wil kijken en luisteren, maar ook doen. Liever alles van een maker te weten krijgen? Bij SPRING Radio gaat Luuk Heezen van Mister Motley in gesprek met makers van het festival.

 

Kom mee!

Laura is er natuurlijk altijd, maar ook de rest van het TCL-team gaat meerdere dagen naar het festival. We gaan graag samen met jullie! Stuur ons een berichtje op Facebook en kijk waar je kan aansluiten.

 

Bonustip

Lente betekent ijsjes eten. Speciaal voor SPRING serveert Abel’s Deli een superhip(ster) softijsje in de kleuren van het festival. Van elk ijsje dat verkocht wordt, gaat een bijdrage naar SPRING. Perfect voor je Instagram en je smaakpapillen.

 

Alle informatie over het festival vind je op de website van SPRING.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *