TCL tips special: Holland Festival

Vanavond opent de 71e editie van het Holland Festival, het feest voor de internationale podiumkunsten in Amsterdam. Op het programma staan grote internationale namen zoals de Duitse regisseur Christoph Marthaler en het dansgezelschap Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, maar je kunt er ook nieuw talent ontdekken. Het immense programma telt in totaal 41 producties die goed zijn voor 90 voorstellingen. En dat alles in slechts 25 dagen. Gemiddeld zo’n 3 à 4 voorstellingen per dag dus. Genoeg om uit te kiezen. Of juist veel te veel? Dit zijn onze tips!

 

Anna Karenina

De Duitse theatermakers Barbara Bürk en Clemens Sienknecht worden geprezen om hun slimme, komische theaterbewerkingen van literaire klassiekers. Op HF nemen ze Tolstojs Anna Karenina onder handen. Ze presenteren het verhaal als een jaren 80-radioshow. Geraffineerd en onweerstaanbaar ‘Verfremdungstheater’.

vr 8, za 9 en zo 10 juni – Stadsschouwburg Amsterdam

 

Metropole Orkest en solisten van de Syrian Big Band

Een fijne muziekavond in Koninklijk Theater Carré. Topsolisten van de Syrian Big Band spelen samen met het Metropole Orkest een mix van traditioneel repertoire en energiek eigen werk. Van feestelijke dabke-muziek tot nieuw werk van de Nederlandse componiste Calliope Tsoupaki.

vr 8 en za 9 juni – Carré

 

Stadium

53 supporters van Noord-Franse voetbalclub RC Lens vertellen op het toneel over hun levens. Regisseur Mohamed El Khatib toont daarmee de gedragscodes in het stadion en ontrafelt de mythes rondom de vermeende verschillen tussen voetbal- en theaterfans. De frituurpan staat op het podium. Het publiek krijgt patat en bier. Het wordt een ‘formidabel spektakel’ (Le Monde).

za 16 en zo 17 juni – Stadsschouwburg Amsterdam

 

The Way You Sound Tonight

Nederlandse choreograaf Arno Schuitemaker maakt zijn debuut op Holland Festival. In een ‘akoestische ballroom’ bewegen de dansers door de ruimte, het licht en het geluid. Ga zitten – of blijf staan – en geef je over aan de ervaring.

zo 17 en ma 18 juni (wees er snel bij voor de laatste kaarten!) – Stadsschouwburg Amsterdam

 

Legacy

Een hommage aan alle vrouwen ter wereld die vechten om gehoord te worden. Op het toneel staan choreograaf Nadia Beugré en Hanna Hedman samen met een groep Amsterdamse vrouwen. Ze bewegen over het podium en eigenen zich de ruimte toe met hun lichaam, stem en bh. Op mooie Ivoriaanse muziek van Manou Gallo.

di 19 en wo 20 juni – De Brakke Grond

 

Opera in het park

Een lange jaarlijkse traditie op het Holland Festival is Opera in het park. Vanuit Nationale Opera & Ballet wordt een opera vertoond op groot scherm in Park Frankendael. Neem je eigen wijn en picnick mee en geniet van de fijne sfeer en een mooie opera. Op het programma staat dit jaar Les contes d’Hoffmann van componist Jacques Offenbach, een ‘opéra fantastique’ waarin werkelijkheid en fantasie in elkaar overlopen. Uitvoering is door De Nationale Opera, het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Carlo Rizzi en de jonge Duitse regisseur Tobias Kratzer.

do 21 juni – Park Frankendael

 

Holland Festival Proms

Een paar jaar oude traditie op het festival is de Holland Festival Proms, een minifestival met vijf uiteenlopende concerten in het Concertgebouw. Alle stoelen gaan de zaal uit en het publiek kan in en uit lopen. Het programma bestaat uit pop- en klassieke muziek, van Marokkaanse hadra tot elektronische improvisatie. Een ideale dag om je te laten verrassen door muziekstijlen die je nog niet eerder hoorde! De dag eindigt met Tribute to Blackstar, een hommage aan David Bowie door muzikantencollectief stargaze en zangeressen Anna Calvi, Laetitia Sadier en Anja Plaschg (Soap&Skin). De losse concerten zijn te bezoeken voor slechts €11 (staanplaats). Je kunt ook een dagkaart kopen à €34.

za 23 juni van 15.00 tot 01.00 uur – Het Concertgebouw

 

Korting met HF Young

Ben je onder de 40 jaar? Dan kun je gebruik maken van fijne kortingen op Holland Festival. Een groep jongeren heeft een selectie gemaakt van acht voorstellingen waarvoor HF Youngtickets à € 20 te koop zijn. Wij kijken o.a. uit naar Trojan Women, Octavia E. Butler’s Parable of the Sower en Crowd.

Check hier het HF Youngprogramma

 

Kom met ons mee!

The Cultural Lifestyle is ontstaan op een off-season dag tijdens de lunch op het kantoor van Holland Festival toen Erna, Lisa en Laura daar alledrie nog werkten. Inmiddels zit alleen Erna nog bij het HF. Zij is er dus altijd. Maar ook de rest van het TCL-team bezoekt veel voorstellingen. Wil je met ons mee? Stuur ons een berichtje op Facebook en sluit bij ons aan!

 

credit
Foto: bron facebook.com/HollandFestival

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *