TCL tips special: Amsterdam Fringe Festival

Onze Lisa werkt de afgelopen weken als een dolle op de professionals’ desk van Amsterdam Fringe Festival om ervoor te zorgen dat makers en programmeurs elkaar kunnen ontmoeten op het festival. Van 6 t/m 16 september is er door de hele stad een overvol programma samengesteld met voorstellingen van nieuw talent in theaters, brughuisjes en cafés.

 

OP=OP Ticketshop

Eerst ga je naar het festivalhart in De Brakke Grond. Fringe heeft er een gigantische glamourous Ticketshop. Je waant je in een roze supermarkt waar je leuke tasjes, posters en andere Fringe merchandise, en natuurlijk tickets kunt kopen.

 

Alles-in-één-pakket

De Fringe Buurtsuper is a.s. zaterdag in de Bijlmer. Vanaf 16:00 is er op dit pop-up festival te gekke acts te zien, de meeste trouwens gratis, zoals Pink Oculus, House of Vineyard. En terug van vorig jaar: Don’t Worry Be Yoncé, een supertoffe performance waarin je leert hoe je Beyoncé wordt.

Fringe Buurtsuper goes Bijlmer | za 8 sep

 

(Te) Gekke clubperformance

‘We sweat, we spread, let out your inner juice’, is het motto van zeven jonge makers/ performers uit Nederland en België, waarmee ze hun clubperfomance in de theaterzaal neerzetten. Laat je deo maar thuis.

This is a city near the sea but no boats visible, only sweat in de Brakke Grond | 6 t/m 15 sep

 

Let me take a selfie

In drie voorstellingen is me, myself and I het onderwerp. Charlie Duran neemt je mee in het hoofd van een collectieve narcist. Bijzonder aan deze voorstelling is de nieuwe kunstvorm: danstheaterperformance in een escape room. Speel het spel helemaal uit als je kan.

De andere voorstelling gaat over hoe wij onszelf via de social media in de wereld positioneren. Performer Keren Rosenberg maakt samen met kunstenaar Tony Markus Sacharias een fysieke en virtuele totaalbeleving tussen lichaam, beeld en performance.

En maker Franziska Menge bedacht een fysieke voorstelling over de achtbaan die we romantische liefde noemen.

A Narcissistic Sinner | Escape Room in Tolhuistuin | 6 – 16 sep
Emotional Porn – Exhibition of the self in Dansmakers | 7 – 15 sep
Narcissus complex #1 – [infinite] [private] [love] machine bij Dansmakers | 7 – 11 sep

 

Sneak previews

Vlak voor het festival opende werden wat voorproefjes gegeven van wat je kunt verwachten op Fringe. In een paar minuten rende ik achter iemand aan die mij met een vliegenmepper op afstand probeerde te houden (How to defend yourself from a stranger, zag ik dans met post-it notes (Note to self) en een pop die ondanks dat haar gezicht eenzelfde uitstraling had toch heel veel emotie liet zien (Present Tense).

Sneak previews in de Brakke Grond | vr 7, za 8, zo 9, do 13 sep

 

credits
campagnebeeld Amsterdam Fringe Festival 2018

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *