TCL tips 9-15 november

Geen liefde zonder strijd

We zitten misschien lekker in het donker, maar – blijkbaar – zien die acteurs ons mooi wel. In Liefdesverklaring (voor altijd) staan er vier oudere, ervaren acteurs op het podium die ons eerlijk zullen vertellen hoe het met die liefde is gegaan. Want, zoals ze zelf zeggen ‘in elke relatie komt de liefde niet zonder strijd’.

Liefdesverklaring (voor altijd) van Het Zuidelijke Toneel, Nicole Beutler projects en Rudolphi Producties | speellijst

 

Docu time

Yes – het is weer docu time in Amsterdam. A.s. woensdag start IDFA. Het is altijd weer een uitdaging om een keuze te maken uit het bomvolle programma. Lees nog maar even hoe vriendin Miriam dat doet. Zelf hebben we dit jaar voor gemak gekozen en een ticket voor een van de Audience Favorites-dagen gescoord, dan zien we in het laatste weekend van IDFA op één dag de vier hoogst genoteerde publieksfavorieten van het festival. Voor de vrijdag 23 november zijn nog enkele tickets beschikbaar. Heb je slechts tijd om één docu mee te pakken dit jaar? Op de website kun je ook goed filteren op onderwerp, productieland en sectie. Dat maakt het grasduinen iets gemakkelijker. Als je juist meer wil zien en boven de vijf films uitkomt is het voordelig om een IDFA-voordeelpas aan te schaffen.

International Documentary Festival Amsterdam | 14 – 25 november

 

Foto’s kopen voor het goede doel

Stichting Diabetes Onderzoek organiseert in het kader van Wereld Diabetes Dag (14 november) een foto-expositie op de Westergasfabriek die een dag duurt. Voor deze stichting gaat het speciaal om diabetes type 1, een auto-immuunziekte die niet zichtbaar is aan de buitenkant, maar waar je wel dagelijks insuline voor moet spuiten. Op de expo is werk te zien en te koop van meer dan zeventig fotografen, van jonge talenten en gerenommeerde fotografen (Carli Hermès) tot fotograferende BN’ers als Isa Hoes en Marco Borsato. De opbrengst gaat volledig naar onderzoek naar diabetes type 1.

One day gallery in Transformatorhuis | wo 14 nov

 

credit
foto: Nicole Beutler Projects, Het Zuidelijk Toneel & Rudolphi Producties

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *