TCL tips 6 – 12 juli

Geschiedenisheld in post-truth tijdperk

Misschien ken je zijn naam wel: Billy the Kid. Een echte western-icoon waar nogal wat verhalen over bestaan. Maar wat is echt en wat is verzonnen? Wat is waarheid en wat is leugen? En wanneer maakt dat uit? Theatercollectief Nineties producties en Touki Delphine gaan samen met Amerikaanse indie-folk band Edward Sharpe and the Magnetic Zeros op zoek. Op locatie in museum ’t Kromhout.

Billy the Kid – a post-truth concert in court in museum ’t Kromhout | wo 11 t/m do 19 juli 21:00, zo 15 juli ook om 16:00

 

Tien bijzondere films voor niets

De stretchers worden weer uitgeklapt. In de buitenlucht voor Pakhuis De Zwijger kun je naar tien bijzondere films kijken. Waaronder Amal, die op haar veertiende staat te demonstreren op het Tahrirplein. In de jaren erna zoekt Amal haar identiteit in een land in transitie. Toegang is elke keer gratis!

IDFA by Night bij Pakhuis de Zwijger | di 10 t/m vr 20 juli

 

Snacken op de dansvloer

Menig stapavonden eindigen in de snackbar. Maar waarom zou je daar pas naartoe gaan als het feestje al is afgelopen als je ze ook gewoon op de dansvloer kan eten. Bij het Kaassoufleest 2.0 (sowieso beste naam ooit) doe je precies dat. De snackbar is tot het einde open. Voor de alcoholische versnaperingen zijn er (o.a.) Slush Puppy’s met vodka. Ben je een echte snackpro? Meld je dan aan voor de Frikandelleneetwedstrijd. Wees er snel bij, er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar.

Snackbarlife Presenteert: Kaassouffleest 2.0 in het Skatecafe | za 7 juli 22:00-03:00

 

Ballet van de toekomst

Balletdansers staan vaak bekend om hun gedisciplineerde levens die al van jongs af aan in de dienst van de dans staan. Meestal zie je dat pas als ze als (bijna) volleerde dansers op het podium staan. Bij Dansers van morgen zie je dansers van alle lagen van de Nationale Balletacademie en krijg je gelijk een indruk van hoe (nog meer) fantastisch ze morgen zullen zijn.

Dansers van morgen in Nationale Opera en Ballet | za 7 juli 20:00 & zo 8 juli 14:00

 

Kunst van nu

Op de eindexamenexpositie van de Gerrit Rietveld Academie kun je de werken zien van 160 jonge kunstenaars uit alle disciplines. Er is maar liefst 5800 m2 aan tentoonstellingsruimte waar de net afgestudeerden hun examenprojecten laten zien.

Gerrit Rietveld Academie Eindexamenexpositie 2018 | t/m zo 8 juli

 

Tegencultuur, experiment en underground

Het Stedelijk Museum blikt terug op de roerige jaren van 1967-1970. Amsterdam komt bekend te staan als de stad waar alles mag en hippies trekken vanuit heel Europa naar de stad om van dit ‘Magisch Centrum’ te genieten. Ook de beeldende kunst verandert aanzienlijk. Kunst hoeft niet meer een object te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook een ‘happening’ zijn. Tegelijkertijd wordt kunst ingezet als protestmiddel. Het Stedelijk kijkt aan de hand van de eigen collectie wat er allemaal gebeurde en welke rol het Stedelijk daarin speelde.

Amsterdam Magisch Centrum in het Stedelijk Museum | vr 6 juli t/m zo 6 januari 2019, opening vr 6 juli 22:00

 

Miniatuurmuseum in het Vondelpark

In het afgelopen jaar trok elke week een kunstenaar (van schrijver tot gitarist en alles daarbuiten en -tussenin) de Torenkamer in van VondelCS om daar te werken zonder de dagelijkse prikkels. Nu is er een tentoonstelling te zien van hun projecten, het concept voor deze expo is ontwikkeld door curator Ellie Uyttenbroek (bekend van Exactitudes) in samenwerking met AVROTROS.

TorenkamerEXPO in VondelCS | t/m 15 juli, gratis, 18.00 – 21.00

 

credits
foto: Julian Maiwald

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *