TCL tips 5-12 okt

Opstandig in de jaren 60

Oktober is de maand van de geschiedenis en dat betekent dat er in heel Nederland allerlei (extra) activiteiten worden georganiseerd rond het thema van dit jaar: Opstand. Het is dit jaar 450 jaar na de start van de Tachtigjarige Oorlog en 50 jaar sinds het wereldwijde revolutiejaar 1968. Onze Lisa geeft voor het Stedelijk vier stadswandeling in het kader van hun huidige tentoonstelling Amsterdam Magisch Centrum. De wandeling gaat langs prominente plekken tijdens het protest van de jaren 60, maar bekijkt ook wat er in de kunstwereld gebeurde en wat er nu van is overgebleven.

Maand van de Geschiedenis in heel Nederland | t/m wo 31 oktober

Stadswandeling: Kunst op de barricades | za 6, 13, 20 en 27 oktober 11:00-13:00

 

Kunstsalon in een verborgen kerk

Elke twee jaar wordt Doksalon georganiseerd, een kunstevenement met werk van twintig beeldend kunstenaars. Je kunt op je gemak kunst kijken en ondertussen wordt er live muziek gespeeld en is de catering goed aanwezig. De kunstsalon vindt plaats in een prachtige ruimte, vroeger was het een verborgen kerk, nu een mooie lichte plek waar ruimte is voor creatieve projecten.

Doksalon | 6 en 7 oktober

 

De beste Nederlandse dans in het zuiden

Woensdag begint het grote dansfeest in het zuiden weer: de Nederlandse Dansdagen. Vijf dagen lang kun je genieten van de Nederlandse dans in al haar verschijningsvormen, van klassiek ballet tot urban dance en van avant-garde tot moderne dans. Het festival selecteert het mooiste en beste werk van de grote Nederlandse dansgezelschappen en toont daarnaast werk van jonge makers en opkomende choreografen.

Nederlandse Dansdagen | 10-14 oktober, Maastricht

 

credit
Koert Stuyf, Verend trottoir, 1970 Foto © Ad Petersen

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *