TCL tips 4-10 januari

Goed begin van het nieuwe jaar

We tipten de voorstelling al in ons stuk over TapasTheater, maar nu kan je daadwerkelijk BEGIN van Hanneke Last in langere variant zien. Poëtisch en dromerig, maar ook pijnlijk en hard én met muziek. Het belooft een mooie avond te worden.

BEGIN in Theater Bellevue | vr 4 en za 5 januari 20:30

Moeilijke onderwerpen, inspirerende kunst

De familie Alida Verheij, Anne Verheij en Winfried Scholz maakten samen het installatiekunstwerk Dood Gewoon, waarin zij hun relatie als gezin tot de dood onderzoeken. De dood; een moeilijk onderwerp, dat toch zo’n groot onderdeel uitmaakt van ons leven.

Dood Gewoon in VOX-POP | ma 7 t/m do 31 januari

Faal

Het is een tijdje geleden dat we een voorstelling zagen van Cecilia Moisio, de Finse in Nederland wonende dansmaker. Wat haar werk onderscheidt van voorstelingen met louter dans, is het gebruik van stem, zang en theater, maar dan niet op muziektheaterachtige wijze. Maar eerder als versterking of vervreemding van beweging en dans. Daarnaast richt ze zich op onder andere patronen van de mens, soms op de sociopsychologische rand. Zoals in Victory, een fysieke voorstelling van Moisio voor Maas theater en dans, over falen. Hierin vallen vier performers en een muzikant in een razend tempo van de ene in de andere mislukking. Ze falen stralend.

podcastrecensie van theaterkrant

Victory in Compagnietheater | wo 16 jan

credits
scènefoto BEGIN ©Lisette Zeegers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *