TCL tips 30 nov – 5 dec

Luid het weekend goed in

Podium Mozaïek is dé plek in Amsterdam waar verbinding en ontmoeting tussen verschillende culturen centraal staat. Elke maand organiseren ze in samenwerking met Sugar Factory een culturele vrijdagmiddagborrel waar je onder het genot van een drankje en een snack kunt luisteren naar live muziek van jong talent om je weekend goed in te luiden. Vandaag is er weer zo’n borrel, dit keer met melancholische liedjes van Meis, kleurrijke indie-pop van BÄSN en folk van Lion’s Den.

5PM – de culturele vrijdagmiddagborrel in Podium Mozaïek | vr 30 nov vanaf 17.00u, entree gratis

 

Japanse piano x Russische cello voor Sinterklaas

Veel mensen krijgen op pakjesavond een voorstelling of concert cadeau. Voor wie het niet uitmaakt of het Sinterklaas is of niet, gaat op die avond luisteren naar een piano- en celloconcert van Tomoko Mukaiyama en Maya Fridman uit Moskou.  Zij spelen samen de epiloog van Alfred Schnittkes Peer Gynt en Franz Schuberts Arpeggione Sonata. Echt iets voor de donkere dagen. Hopelijk serveren ze warme wijn daar in die kerk.

Tomoko Mukaiyama & Maya Fridman in de Amstelkerk | wo 5 dec

 

Rotterdamse grafische kunstenaars maken werk voor Scapino Ballet

Om nog even in de Sinterklaassferen te blijven: waarom doe je geen illustratie cadeau? Het Rotterdamse dansgezelschap Scapino Ballet vroeg zes grafische kunstenaars (jonge talenten en bekende ontwerpers) uit Rotterdam een illustratie te maken geïnspireerd op een choreografie. Ze bezochten repetities van dansstukken uit de voorstelling TWOOLS en maakten een werk gebaseerd op wat ze daar zagen. TWOOLS – zes choreografieën van verschillende makers – gaat binnenkort op tournee. Een expositie met de grafische werken reist mee. Vanavond is de première. Je kunt de werken alvast zien in de webshop van Scapino Ballet en uiteraard kopen – voor Sinterklaas bijvoorbeeld.

TWOOLS op tournee in Nederland | t/m 23 jan 2019

 

credits
© Meis www.meismuziek.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *