TCL tips 30 juni – 5 juli

Springen, rennen, vliegen, duiken, vallen en dansen

Een van de opwindendste dansfestivals is Julidans. We zijn nog geeneens bekomen van het Holland Festival of we hebben alweer zin in kunst op het podium. Dit jaar staat Akram Khan op het festival met zijn allerlaatste solo, over koloniale soldaten in andermans oorlog. Niet een heel vrolijk onderwerp, maar Khans dans mag je niet missen. We zijn al jaren fan. Er is nog veel meer te zien: bijvoorbeeld een stuk over touwtje springen van de Tsjechische choreografe Tereza Hradilková, dans van Dave St. Pierre over onze donkerste kanten en diepste verlangens, en het stuk van de Franse groep (LA)HORDE die met elf jumpstylers debuteert op het festival.

Julidans op verschillende locaties in Amsterdam | 2 – 15 juli

 

Vlechtwerk x OBA

Deze zaterdag organiseren 90 Amsterdamse studenten van het mbo, hbo en wo de eerste editie van het Vlechtwerkfestival in de Centrale OBA. Vlechtwerk is het eindproduct van het project Over Bruggen en heeft als doel de afstand tussen mensen te verkleinen en meerwaarde te halen uit de verschillen die er tussen ons zijn. Het initiatief van Vlechtwerk ligt bij De Bildung Academie. Een gevarieerde line up van yoga tot singsongwriters, van dj’s tot een weggeefwinkeltje. Voor elk wat wils dus.

Vlechtwerkfestival | za 30 juni

 

Muziek, cocktails en food in Haarlem

Het terrein bij het monumentale gebouw De Lichtfabriek in Haarlem is dit weekend het toneel voor het foodtruckfestival Eten op rolletjes. Er zijn cocktails en mocktails, muziek en natuurlijk eten uit zowat alle windstreken. We verlekkeren ons alvast op de food line-up: nitro-ijs van Glacier Fou, BanhMi, funky-duck, gevulde barabroodjes met kippendij, Qua bao met buikspek, fish & chips.

Eten op rolletjes in Haarlem | vr 29 juni t/m zo 1 juli

 

Het onafwendbare moment van de waarheid

Een bij leven al legendarische figuur is de Zwitserse regisseur Christoph Marthaler. We moeten eerlijk bekennen nooit iets van hem te hebben gezien. Maar zijn naam doet ons al ‘ah’ en ‘oh’ roepen. Want iedereen die zijn werk kent zegt dat zijn werk formidabel is. Zaterdag is zijn voorstelling Tiefer Schweb te zien in het laatste weekend van Holland Festival. Absurd theater met humor, maar ook pure verwondering en prachtig zingende acteurs.

Tiefer Schweb in Stadsschouwburg | za 30 juni

 

credits
uitgelichte afbeelding:Jaap Scheerer (publiciteitsbeeld Julidans)
Tiefer Schweb foto: Thomas Aurin

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *