TCL tips 28 sept-5 okt

Films kijken in Utrecht

Utrecht is weer omgetoverd tot de filmhoofdstad van Nederland voor het Nederlands Film Festival. De Nederlandse filmcultuur krijgt een erepodium met op het programma meer dan 250 speelfilms, documentaires, animaties, korte films, televisiedrama’s, games, interactieve projecten en evenementen voor jong en oud. Het festival trapte af met de première van Niemand in de Stad van Michiel van Erp, een speelfilm over het naderende einde van de studententijd van een groep jongeren. En eindigt met het Gouden Kalveren Gala. Daartussenin films zoals Sweet Terror of Memory, een film van een van onze schrijvers Ilse.

Nederlands Film Festival | 27 sept t/m 5 okt diverse locaties in Utrecht

 

Gaudí in de Spaarndammerbuurt

Sagrada Família, Casa Batlló, Parc Güell. Iedereen kent de organische en fantasievolle gebouwen en werken van de Catalaanse architect Gaudí vast. In Museum Het Schip in de Spaarndammerbuurt opent deze week een bijzondere tentoonstelling. Aan de hand van maquettes van Gaudi’s bekendste gebouwen, maar ook interieurs en objecten kun je zien hoeveel zijn werk gemeen heeft met de architectuur van de Amsterdamse School. Laat je meenemen naar kleurrijk Barcelona daar in de Spaarndammerbuurt.

Gaudí en de Amsterdamse School in Het Schip | vanaf 2 okt t/m 1 april

 

You better move

Dansmakers in Amsterdam-Noord organiseert een eendaags dansfestival met werk van nieuwe makers. Danser en maker Junadry Leocaria cureerde deze editie waarbij dans, spoken word en martial arts worden gemixt tot een dynamisch geheel. O.a. Emma Evelein, Lucien Deny en Guillermo brengen hun verhaal al draaiend, tollend en flippend. Authenticiteit en diversiteit zijn sleutelwoorden. Maar cool, soul, roots en urban zijn dat zeker ook.

You better move in Dansmakers | vr 5 okt

 

credit
still uit de film Sweet Terror of Memory © Ilse Frech

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *