TCL tips 27 juli t/m 2 aug

Feesten met de nieuwste kunst

Vanavond verzamelt de toekomst van de Nederlandse art scene zich in de Melkweg tijdens ARTY PARTY. Kunstkenners zijn het hele land rondgereisd om verrassende en te gekke kunst te scouten op graduation shows. Vanavond is de nieuwe generatie kunstenaars in alle hoeken van de Melkweg te zien. Begin de avond ARTY met kunstpresentaties, speeddates en art talks en eindig met een PARTY door Subbaculcha! met muziek door New York queer rapper Le1f, Countess Malaise en Zgjim. En, de Melkweg heeft gewoon airco, dus koel lekker af onder het genot van kunst!

ARTY PARTY in de Melkweg | vr 27 juli 21:00 €8,50 (gratis voor We Are Public en Subbaculcha! leden)

 

Amsterdam kleurt roze

Morgen start Pride Amsterdam, hét festival om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. Traditiegetrouw start de week met de PrideWalk van de Westermarkt naar het Vondelpark Openluchttheater. Daar wordt Pride Amsterdam officieel geopend en in het hele park is de rest van de dag Pride Park met o.a. een Rainbow Market, Pride & Sports en Youth Pride NL. Op het hoofdpodium in Vondelpark Openluchttheater zijn optredens van o.a. Berget Lewis, La Voix en Wouter Hamel. De rest van de week zijn er nog veel meer roze activiteiten. Het grootste feest van allemaal, de Canal Pride, is op za 4 augustus.

Tip: het MOCO museum heeft tijdens Amsterdam Pride een leuke actie: heb je komende week een match op Tindr of Grindr? Dan krijg je een gratis kaartje voor een date in het MOCO museum én als aandenken een poster van Banksy’s Kissing Coppers kado.

Pride Amsterdam | 28 juli t/m 5 augustus

 

Films in de warme buitenlucht

Het is echt wel warm genoeg om lange avonden buiten te zitten. Een ideale tijd dus voor een film in de openlucht! Vanaf woensdag 1 augustus start Pluk de Nacht Open Air Film Festival in Utrecht op nieuwe locatie de Vrijhaven. Zodra de schemer invalt kun je er in een strandstoel – met of zonder dekentje – genieten van allerlei bijzondere niet eerder uitgebrachte films. Kun je niet in Utrecht? Dan kun je van 15-25 augustus nog terecht op het Stenen Hoofd in Amsterdam, de originele thuishaven van Pluk de Nacht. En, het is helemaal GRATIS!

Pluk de Nacht | 1-5 aug Utrecht, Vrijhaven | 15-25 aug Amsterdam, Stenen Hoofd

 

credits
Uitgelichte afbeelding: Le1f, foto door Peter Hönnemann. Bron: facebook.com/le1f
Foto Pride Amsterdam bron: facebook.com/prideamsterdam
Foto Pluk de Nacht bron: facebook.com/plukdenacht

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *