TCL tips 27 januari-6 februari

Wanneer de koning sterft

Vorige week is de gloednieuwe voorstelling van Toneelschuur Producties in première gegaan: De koning sterft, met o.a. Abke Haring (zij had een aantal jaar geleden een geweldige rol als Hamlet). In dit werk is de Koning net blij wakker geworden als hem wordt verteld dat hij dood zal gaan, nog voordat de voorstelling is afgelopen. Deze absurde klassieker is op verschillende plekken te zien.

De koning sterft speellijst | t/m 9 maart

Japans minifestival

We hebben een zwak voor Japans eten (miso, ramen, soja, sake en sushi). Alles is smaakvol en altijd met veel kunde bereid. Ook de producten die uit het land komen, zijn zo. Precies en met een zorgvuldig verhaal. Minimalistisch met veel effect. Zoals de sieraden van Yukiko Hanamoto, gemaakt van hertenhoorn. De hertenpopulatie in Japan is de laatste jaren verschrikkelijk groot. Ze brengen schade toe aan gewassen en worden daarom afgeschoten. Tegelijkertijd zijn ze heilig. In Nara wonen 1200 tamme herten, zij zijn de boodschappers van het goddelijk woord. Om de neergeschoten herten te verwerken wordt er sinds kort hert gegeten. Yukiko maakt gebruik van hun hoorns in haar sieraden. Zo worden ze weer heilig.

Dit is nog maar één verhaal. In Amsterdam kun je in drie dagen tijd een overvloed aan producten zien (en kopen). Allemaal met een eigen achtergrond. Verder zijn er workshops, lezingen en natuurlijk eten!

Mono Japan in o.a. Lloyd Hotel | 1 t/m 3 februari

Rauw Rau

Milo Rau is (o.a.) regisseur en komt uit Zwitserland. Zijn werken zijn re-enactments. Werkelijke gebeurtenissen onderzoekt hij zeer nauwkeurig en worden daarna op toneel gebracht. Het zijn vaak heftige verhalen, maar ook de realiteit. De marteling van een moslimhomo, vluchtelingen, maar ook de slachtoffers van Dutroux. Dit laatste stuk wordt door kinderen gespeeld.

Brandhaarden in Internationaal Theater Amsterdam | t/m 6 feb

credits
© Annaleen Louwes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *