TCL tips 26 okt t/m 4 nov

Van tent naar theater

Twee jaar geleden zagen we ze al op de Parade, nu gaan de mannen van Zoutmus het theater in. De zaal mag dan veranderd zijn, van de voorstelling verwachten we nog min of meer hetzelfde. Heel veel absurde scenes, gitaren, bassen, drums en heel veel lachen. Gisteren gingen ze in première, nu toeren ze door het land. Zoals ze zelf zeggen: Koop je kaarten nu! Voordat ze op zijn!

Kuikens van Beton – Zoutmus | speellijst

 

24H West

Het is een fijne formule die 24H. Een dag en nacht lang een heel stadsdeel tot in de uiterste hoekjes verkennen. Nu is het weer de beurt aan stadsdeel West. Het stadsdeel heeft een speciale plek bij TCL: Lisa is er opgegroeid en Erna heeft er jaren gewoond. Tijdens 24H West is er enorm veel te doen. Een kleine greep uit het omvangrijke programma:

Trek je bujo uit de lade en doe een kalligrafieworkshop, luister en wandel naar en door Oud-West met Sonic West/Soundtrackcity, wandelen kun je ook in de Fluistertuin, ga langs in het Festivalhart van 24H West in De School met alle informatie maar ook een nachtterras, leer je eigen kombucha te maken en ga zaklampvissen in een donker Erasmuspark. Er is nog veel meer!

24H West | za 27 okt

 

Festival vol ICK


We blijven nog even in West. Dansgezelschap ICK organiseert daar volgend weekend het festival ICKFEST in Theater de Meervaart. Drie dagen vol voorstellingen waaronder een aantal premières, een workshop met oud-danser Suzan Tunca, doorlopende installaties, mini-bios en afterparty.

ICKFEST  in Theater De Meervaart | vr 2, za 3, zo 4 nov

 

Voorstelling Gemist

Met dit herfstweer blijven wij steeds vaker ’s avonds op de bank zitten. Daar missen we wel wat mooie voorstellingen door, maar ook op de bank is het fijn voorstellingen kijken. Lisa werkt voor Voorstelling Gemist, een nieuw videoplatform waar je allemaal mooie cabaretvoorstellingen kan kijken en in de toekomst ook toneel, dans en alle andere podiumkunsten.

Voorstelling Gemist | online video on demand platform

 

Lente in de herfst

SPRING, het internationale theater- en dansfestival in Utrecht, vindt elk jaar plaats in mei. Sinds vorig jaar hebben ze echter ook een tweede mini-editie: SPRING in Autumn. Nu kunnen we ook in de herfst een beetje SPRING meepakken. Je ziet bijvoorbeeld de met vier en vijf sterren bejubelde voorstellingen Crowd van Oostenrijks/Franse choreograaf Gisèle Vienne (een toffe slow motion techno rave-trip), All Inclusive van Duitse maker Julian Hetzel (een scherpe voorstelling over oorlogsvoering en kunst) en Hymn to Love van Poolse maker Marta Górnicka (een 25-koppig koor dat zingt over hoe Europa haar grenzen sluit). En tripje naar Utrecht waard!

SPRING in Autumn | 1-3 november, Stadsschouwburg Utrecht

 

credits
Uitgelichte afbeelding:© Zoutmus
Foto SPRING in Autumn: Hymn to Love van Marta Górnicka © Magda Hueckel

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *