TCL tips 24-31 maart

De kracht van cinema

In Den Haag is film- en debatfestival Movies that Matter dit weekend begonnen. Nog tot en met 30 maart zijn Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag de plekken voor films, documentaires en debatten over mensenrechten en een duurzame samenleving. Zo is er bijvoorbeeld het programma Earth at Stake dat het festival in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken presenteert. Of pak nog de kleurrijke openingsfilm van Sam de Jong mee over de eigenwijze Amerikaanse Goldie (18), die na de arrestatie van haar moeder vecht op haar zusjes uit handen van jeugdzorg te houden.

Movies that Matter | nog t/m za 31 maart, Den Haag

Buren volgen

In het toneelstuk Onze Straat volgen we negen bewoners gedurende twaalf jaar. Over hoe niks hetzelfde blijft maar alles doorgaat. De voorstelling is geregisseerd door Daria Bukvić, die de afgelopen jaren succes na succes boekte.

Onze Straat van Het Nationale Theater | speellijst en informatie

Festival voor iedereen

Een festival voor alle leeftijden, van kleuters tot jongeren tot opa en oma. Dat is Festival Tweetakt in Utrecht. Er zij theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en nog veel meer. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. Op het festival gaat Rushing Faces van Dox in première. Een city trip van 45 minuten door het hart van Utrecht waarbij je alleen, maar toch samen bent, onder andere met achttien performers. In Fort Ruigenhoek is avontuurlijke beeldende kunst voor alle leeftijden te zien.

Festival Tweetakt 2019 vindt plaats op drie plekken: t/m 14 april op de Neude en in Utrechtste theaters. En t/m 16 juni in Fort Ruigenhoek.

credit
Uitgelichte afbeelding: beeld uit de film Goldie van Sam de Jong te zien op Movies that Matter festival

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *