TCL tips 24-31 aug

Foodporn in noedelwestern

De film Tampopo uit 1985 is opnieuw uitgebracht en vertelt het verhaal van de weduwe Tampopo die in haar fastfoodrestaurantje niet zulke lekkere ramen maakt maar dat wel wil. Ze krijgt daarbij hulp van twee cowboys. Deze klassieker is een Japanse satire op de spaghettiwestern waarin eten wordt verbonden aan liefde, seks, en de dood.

Tampopo is in verschillende bioscopen te zien

 

Verbreed je horizon

Het is het thema van de Uitmarkt op en rond Oosterdok in Amsterdam. De Uitmarkt wordt elk jaar groots geopend. Dit jaar met een van onze favorieten Pete Philly, die na lang ziek te zijn geweest weer terug is. Tijdens de Uitmarkt kun je stukjes van wat cultureel Amsterdam te bieden heeft, zien en horen. Eigenlijk kun je je hele culturele seizoen hier al volplannen. We kijken uit naar Arno Schuitemaker, Nicole Beutler, Ernst Jansz, de Musical Sing-a-long, Diggy Dex en natuurlijk de Sneak Previews van Amsterdam Fringe.

Uitmarkt op en rond Oosterdok, Marineterrein, Muziekgebouw | 24-26 sept

 

Reis naar het noorden

In Groningen is gisteren Noorderzon begonnen, ons favoriete festival in het Noorden. Het festivalterrein in het Noorderplantsoen is de komende tien dagen dé hotspot van Groningen. Met (speciaal)bier en snacks van een van de vele foodtrucks in je hand, geniet je van de gratis optredens van bands op Het Dok, een podium dat half over de vijver gebouwd is. Of je gaat naar intiem theater in een van de containers. Het hoofdprogramma met internationale theater- en dansvoorstellingen vindt plaats in de grote tenten op het terrein en de theaters in de binnenstad. En weet je niet waar je naartoe moet, dan is er een livechat.

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen | t/m zo 2 sept

 

Tien undergroundbandjes op een avond

De organisatie van het 24uurlange Van Onderen (een heel etmaal lang acts in Paradiso) komt terug met een avondprogramma. Tien acts waaronder Canshaker Pi en Lewsberg. Lekker wat raggende, zoete gitaren, pompende bassen en hier en daar wat elektronica. Als je een Indiestadpas van dit jaar hebt, mag je gratis naar binnen.

Tweede Van Onderen in Paradiso | wo 29 aug

 

Reggae in Gaasperpark

Dit weekend wordt het Gaasperpark in Amsterdam Zuidoost omgetoverd tot Reggae Lake, het grootste reggaefestival in Nederland. Voor een flinke portie internationale reggae, dub, jam zit je de aankomende twee dagen helemaal goed. Je kunt UB40 weer eens zien en er wordt uiteraard een tribute gegeven voor Bob Marley.

Reggae Lake | za 25 en zo 26 aug

 

TapasTheater

Heerlijk eten én heerlijk theater proeven, een gouden combinatie wat ons betreft. In het gloednieuwe TapasTheater stel je zelf je theateravond samen. In kleine zaaltjes staan jonge theatermakers met korte voorstellingen zodat jij er maar liefst 4 op een avond kan zien. Maar later aanschuiven, eerder weggaan of gewoon lekker eten kan ook, makkelijk en gezellig!

TapasTheater | open van do – zo

 

credits
filmstill uit Tampopo

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *