TCL tips 23-30 nov

Heel veel kunst in Amsterdam

Het is weer Amsterdam Art Weekend in de hoofdstad en dat betekent dat beeldende kunst nog een stukje makkelijker te bezoeken is dan normaal (in je eentje een galerie binnenstappen is niet altijd makkelijk, voor je het weet voel jij je bekeken in plaats dat jij gaat bekijken). Zo gooit de Rijksakademie weer de deuren open tijdens RijksakademieOPEN en zijn er bijzondere evenementen in bijna alle galeries.  Op de Lauriergracht wordt zaterdag The Big Art Show georganiseerd. Een eendagsshow waar je veel nieuwe talenten uit Nederland en daarbuiten kunt ontdekken. Een hoop galeries houden dit weekend trouwens een opening, dus als je veel gratis wijn wil drinken in een cultureel verantwoorde omgeving, is dit je kans.

Amsterdam Art Weekend | t/m zo 5 nov

 

Leve de diversiteit

Vanavond start in Utrecht het What You See Festival, een nieuw internationaal festival dat de schoonheid en rijkdom van diversiteit uitbundig viert. Normen rondom gender en identiteit worden bevraagd in een programma vol theater, dans, film, beeldende kunst en debatten. O.a. ICK Amsterdam, Mounir Samuel (Egypte/Nederland) en Simon(e) van Saarloos staan op het programma.

What You See Festival op diverse locaties in Utrecht | vr 23 t/m zo 25 nov

 

En de moraal van het verhaal is…

In veel fabels heerst de moraal. ‘Hardlopers zijn doodlopers’, zoals in het verhaal over de haas en de schildpad. Fabels vertellen ons al heel lang wat goed en fout is. Maar wat staat er in de hedendaagse fabel? In een serie over de mens en de natuur organiseren Felix Meritis en ARTIS een serie met nieuwe verhalen. Tijdens de eerste keer komen Aaf Brandt Corstius, Pepijn Lanen (Faberyayo) en Johan Fretz in het ARTIS-Planetarium (waar Erna nog vele zaterdagen koffie en saucijzenbroodjes heeft verkocht) hun verhalen vertellen. Stap die koepel in, sluit je ogen desgewenst en luister naar nieuwe moralistische dierenverhalen.

Moderne fabels – de schildpad, de haas & #hoeteleven in ARTIS | vr 30 nov

 

credits
beeld:© Rijksakademie

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *