TCL tips 22-28 juni

Hallo (theater)wereld!

Ze hebben vier jaar gezwoegd op de toneelschool en mogen nu gezamenlijk hun werk laten zien aan de wereld. Op ITS Festival zie je afstudeervoorstellingen van studenten uit Arnhem, Amsterdam, Tilburg, Utrecht, Maastricht, België en IJsland. Op de foto I’m So Many People van Emilie Pos (Lisa’s nichtje!) dat op zaterdag twee keer in Frascati wordt uitgevoerd.

ITS Festival in verschillende theaters en toneelscholen in Amsterdam | t/m zo 24 juni

 

Wij maken

We zijn allemaal onderdeel van onze woonplaats en hoewel het soms heerlijk (en makkelijk) is om je in de anonimiteit van Amsterdam te wanen is het soms ook heerlijk om de stedelijkheid te vieren én te bevragen. Bij WeMakeThe.City kan het allemaal! Jij beslist wat je wil zien, doen, ervaren, delen, maken en nog veel meer.

WeMakeThe.City in de hele Metropoolregio Amsterdam | t/m zo 24 juni

 

Wij eten

In het Oosterpark en het Koninklijk Instituut voor de Tropen geniet je dit weekend van de meest heerlijke Aziatische hapjes. In het kader van WeFeedThe.City kan je tegelijkertijd workshops volgen, een documentaire kijken, maar vooral natuurlijk heel veel eten.

Umami Park: WeFeedThe.City Edition in Oosterpark | za 23 t/m zo 24 juni

 

Justins protegée

Ze stond in het voorprogramma van Justin Timberlake in de ArenA en scoorde hit na (YouTube)hit. Nu staat ze in de kleine zaal van de Melkweg met haar éigen muziek, maar nog steeds met die geweldige stem.

Esmée Denters in de Melkweg | do 28 juni 19:00

 

Leven in een museum

In Museumhuis de Bartolotti mag je echt even ‘leven’. De stoelen zijn om op te zitten, de keuken om op te koken. Het museum opent dit weekend zijn deuren. Let wel: je moet een van tevoren een tijdslot reserveren, het museum is niet altijd open. Deze zondag wél, dan is de open dag en kan je even binnen spieken.

Museumhuis de Bartolotti op de Herengracht| opening zo 24 juni 12:00-16:00

 

De straat op voor wat reuring

Je moet dit weekend in Purmerend zijn voor de beste popconcerten, de leukste kindervoorstellingen en het beste straattheater bij Reuring Festival!

Reuring Festival in Purmerend | t/m zo 24 juni

 

credits

Uitgelichte afbeelding: Lonneke van der Palen (publiciteitsbeeld I’m So Many People)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *