TCL tips 22-27 december

Eye Candy

Zo kun je het ook noemen, maar als je het vertaald naar het Nederlands denken we wel direct aan de ogen die je met Halloween kunt kopen om op te kauwen. Misschien is Feast for the Eyes dan toch beter. We zijn heel blij dat eten een grote rol heeft gekregen op social media. Regelmatig vergapen we ons aan goddelijk uitziende creaties. Er is net een tentoonstelling geopend met de rijke geschiedenis van eetfotografie. Daar zie je ook hele andere eetfoto’s.

Feast for the Eyes in FOAM | t/m 3 maart 2019

Stone time

Tijd voor regisseur Simon Stone, groot favoriet bij TCL. Het ensemble van Internationaal Theater Amsterdam speelt twee van zijn stukken. Beide in reprise. Gelukkig maar, want een ervan, Ibsen huis, moet gezien worden. Door iedereen eigenlijk. Over grote, misschien wel herkenbare familiedrama’s, gespeeld door enorm goede acteurs in verschillende rollen in een van de mooiste decors die we ooit hebben gezien: een met de verschillende tijden meedraaiend huis, een chalet gebouwd in een minimalistische Scandinavische stijl.

Het andere Stone-stuk is Husband and wives naar de film van Woody Allen met een prachtige scène met Ramsey Nasr in de regen.

Husbands and wives (t/m 24 feb 2019) en Ibsen huis (t/m za 22 dec) in Internationaal Theater Amsterdam

Klassieker voor de kinderen

De Notenkraker is een echte kerstklassieker. In de Amstelkerk staat een speciale editie waarbij negen jonge talenten uit Rusland en Nederland de muziek uitvoeren. Frank Groothof vertelt het verhaal. Neem je kleine broertje, nichtje, dochter, buurjongen of wat dan ook mee, want de voorstelling is voor kinderen vanaf 4 jaar. 

De Notenkraker in de Amstelkerk | za 22 december 13:00 & 15:00

credits
foto: Peluquería, Limones, 1979 © Ouka Leele

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *