TCL tips 21-28 sept

De bittere smaak van chocola

Voordat wij hier in het westen van heerlijke chocola kunnen genieten moeten er eerst cacaobonen worden geplukt. Dit godenvoedsel (vertaling van de naam van de boom Theobroma cacao) is van zichzelf bitter van smaak, maar de verhalen van kindarbeiders op cacaoplantages zijn net zo bitter. In het museum kom je daar alles over te weten.

BITTER chocolade stories in Tropenmuseum | t/m 1 dec.
In het openingsweekend van 22 en 23 september krijg je gratis toegang op vertoon van een Tony Chocolonely-reep.

 

Een avond met Hanya Yanagihara

Aanstaande zondag is de auteur van Een klein leven aanwezig bij de première van de toneelbewerking van haar boek. De dag erna wordt zij geïnterviewd door Eelco Bosch van Rosenthal, voormalig NOS-correspondent in de VS en groot fan van het boek. Het moet een bijzondere avond worden. Als je benieuwd bent naar haar inspiratie voor het boek, kom dan maandagavond naar het Leidseplein. En als je nog een kaartje wil bemachtigen voor het toneelstuk, dan moet je snel zijn!

An evening with Hanya Yanagihara in Internationaal Theater Amsterdam | ma 24 sept

Een klein leven in Internationaal Theater Amsterdam | nog enkele tickets verkrijgbaar voor première zo 23 sept, 18 t/m 28 april 2019

 

Vrouw zijn

In deze tijden van een nieuwe emancipatiegolf vragen ook theatermakers zich af wat het nu betekent om man dan wel vrouw te zijn (of iets ertussenin of erbuiten). Supervrouwen Ritzah Statia en Dionne Verwey onderzoeken in WO-MAN hun eigen ontembare mannelijke kracht en wat dat betekent voor onze rolpatronen. De mannen van Lars Doberman proberen de ‘Vrouw’ in het geheel te duiden. Beide gezelschappen toeren er de komende tijd mee door het land.

WO-MAN van Golden Palace | speellijst
De Vrouw van Orkater/Lars Doberman | speellijst

 

Haarlemse Herfst

Onder de noemer Haarlemse Herfst wordt er in het laatste weekend van september een programma samengesteld in de Noord-Hollandse hoofdstad met kunst achter verborgen deuren.Verschillende kunstinstellingen organiseren een speciale tentoonstelling of activiteit op een bijzondere plek in Haarlem, zoals een voormalig garage aan het Spaarne. Alles is gratis te bezoeken.

Haarlemse Herfst op diverse locaties in Haarlem | 28,-30 sept – op zo 30 sept is er om 14:00 een rondleiding voor We Are Publicleden

 

credits
foto Joana Choumali

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *