TCL tips 2 t/m 4 november

Betaalbare kunst kopen

Wil je ook wel eens échte kunst aan de muur, en niet alleen een poster? Dit weekend is er weer de Affordable Art Fair in Amsterdam-Noord. Daar kun je hedendaags werk en ook werk van grote namen voor een budgetprijs kopen. Je kunt ook meedoen met een Art Tour of een Talk bijwonen van Catawiki waarin je 5 tips krijgt om kunst op waarde te schatten. 

Affordable Art Fair in Kromhouthal in Amsterdam-Noord | 31 okt – 4 nov

 

I Was Out of My Mind – I’m Into it Now

Op de Klaprozenweg in Amsterdam-Noord zit Gare DU Noord. Het is een kunstgalerie, een woonkamer, een theaterclub en een muziekpodium met een honky-tonk. Deze vrijdag is het weer bal: je kunt trippen in de illustraties van enorm kleurrijke en bizarre fantasiewerelden van de Amerikaanse kunstenaar Aran Darling. Izzy de la Meme – net als Aran een kunstenaar uit Californië – geeft een performance. Een van de oprichters van Gare Du Noord is de Amsterdamse kunstenaar Vincent Boschma. Van hem is het werk ‘The Opposite Ends of a Continuum’ te zien: een grote bewegend sculptuur met licht en magneten. Muziek wordt verzorgd door Sensitex uit Berlijn en om 1 uur ’s nachts treedt Cacique Tambor op met o.a. Jasper Stadhouders op gitaar (we zagen deze supergoede gitarist in Amadeus van De Warme Winkel).

I Was Out of My Mind – I’m Into it Now in Gare DU Noord | vr 2 nov, 19:00-02:00, toegang gratis

Als je honger hebt, kun je bij de buren Pizzza Cklubp terecht die een houtoven hebben waar ze pizza’s bakken, met all you can pizza, cosmic disco, dj Squirt en meer.

 

Dances

Een van de belangrijkste hedendaagse componisten in Nederland is Louis Andriessen. Volgend jaar juni wordt hij 80 jaar en het Muziekgebouw heeft daarvoor een aantal programma’s samengesteld. Dit weekend al kun je Andriessens werk horen, uitgevoerd door Amsterdam Sinfonietta. Een van de composities is Dances, een muziektheaterstuk waar Krisztina de Châtel een nieuwe choreografie voor heeft gemaakt. Sopraan Claron McFadden zingt en Tim Persent (Leine & Roebana) danst.

Andriessen & Moore in Muziekgebouw | za 3 nov

 

credits
foto: © Affordable Art Fair

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *