TCL tips 19 t/m 26 okt

Hoge Kunst Lage Drempels

Wie ons kent, weet dat we De Warme Winkel een warm hart toedragen. Lees onze blogs en tips maar! De laatste voorstelling die we zagen was Gesualdo in het Holland Festival. In een mooi lichtroze decor liep de boosaardige en geniale componist Carlo Gesualdo rond. Met hemelsmooie zang door Nederlands Kamerkoor. De elf dagen durende De Warme Winkel Weken start en eindigt in Frascati, maar landt tussendoor met grote voorstellingen op het podium van Internationaal Theater Amsterdam. En als je belt naar het nummer 06 51 56 84 50, dan wordt je naar een geheime locatie geleid voor het mysterieuze Moskou op sterk water.

De Warme Winkel Weken op diverse locaties in Amsterdam | 24 okt – 3 nov

 

Hoe kom je rond van een uitkering?

Over dat onderwerp en hoe je de beste moeder van de wereld kunt zijn gaat de voorstelling Ronja. Over Ronja en haar moeder, en de maatschappelijk werker Clara. In deze voorstelling met muziek en theater proberen de makers van Stichting Nieuwe Helden samen het publiek antwoord te vinden op onder andere de vraag: Wat kunnen wij nou echt doen om het armoedeprobleem op te lossen?
Mensen die in Amsterdam-Noord wonen en niet veel geld hebben, worden via Stichting Doras en de Voedselbank uitgenodigd om de voorstelling Ronja gratis te bezoeken. Actie: koop een kaartje voor een ander Ga jij naar de voorstelling en ken je mensen met een kleine beurs die in Amsterdam-Noord wonen, dan kun je voor 5 euro extra voor hen een kaartje kopen.

Ronja in Tolhuistuin | vr 26 oktober

 

Hallo, heb ik verbinding?

Lees je dit bericht op je telefoon? We zitten bijna allemaal uren per dag naar dat kleine schermpje te kijken. Of we nu thuis op de bank liggen, of aan de andere kant van de wereld op het strand liggen. Fotograaf Fabiola Minda maakte op drie verschillende continenten foto’s van mensen en hun telefoons. De tentoonstelling is deze week nog te zien in de Balie.

Here but there van Fabiola Minda in de Balie | t/m wo 31 oktober

 

Horror met Halloween

Eind deze maand is het weer Halloween. Voor diegenen die nu al in de stemming willen komen is daar de mimevoorstelling Horror van Jakop Ahlbom – in Carré kun je hem ook op Halloween zien. Deze theaterhit uit 2016 is na een wereldtour in o.a. China en Australië weer terug in Nederland. We zagen hem twee jaar geleden en vonden het ‘prettige horror’, want naast al het spannende, enge en griezelige is de voorstelling vooral heel erg mooi om naar te kijken. Gaan!

Horror van Jakop Ahlbom | o.a. 23 okt Alkmaar, 30/31 okt Amsterdam. Check hier de hele speellijst.

 

credit
foto: Gavrilo Princip © Sofie Knijff

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *