TCL tips 17-24 aug

Reuzen in Leeuwarden

Voor het geval je het gemist had; Leeuwarden-Fryslân is dit jaar de trotse Culturele Hoofdstad van Europa. Het hele jaar zijn er veel bijzondere evenementen in de stad en provincie te zien. Dit weekend is één van de hoogtepunten: De Reuzen van Royal de Luxe. De enorme marionetten van het Franse gezelschap reizen de hele wereld over, van Zuid-Korea en China tot Chili en Afrika, en zijn dit weekend in Leeuwarden neergestreken. Het Meisje is 5,5 meter hoog, De Duiker 11 meter en Hond Xolo 3 meter. Met hulp van meer dan 70 mensen lopen en bewegen ze drie dagen door de stad. De voorstelling Grote Schaats in het IJs is speciaal geschreven voor Leeuwarden-Fryslân 2018.

De Reuzen van Royal de Luxe in Leeuwarden | vr 17 t/m zo 19 aug

 

Internationaal Theater Amsterdam

Stadsschouwburg Amsterdam is niet meer. Toneelgroep Amsterdam is niet meer. Maar ziedaar, Internationaal Theater Amsterdam is definitief hier! Tijd om het gelijk te bezoeken en te genieten van de fantastische voorstelling Scènes uit een huwelijk dat al vele seizoenen de favoriet is van theaterbezoekers. Bezoekers worden in drie groepen opgedeeld en zien de voorstelling in verschillende volgordes. Na de pauze kom je weer samen om tot het explosieve slot te maken. Dikke, vette aanrader.

Scènes uit een huwelijk in Internationaal Theater Amsterdam | vr 17 t/m za 25 augustus 19:30

 

Parade in Amsterdam

De Parade is in Rotterdam, Den Haag en Utrecht alweer geweest. Vanaf vandaag is het reizende festival neergestreken op eindstation Amsterdam. Het voordeel om pas in de laatste stad de Parade te bezoeken is dat je genoeg tijd hebt gehad om onderzoek te doen naar welke voorstelling je moet bezoeken. Mocht je daar toch nog niet aan toegekomen zijn, geen nood! The Cultural Lifestyle is here to help. Onze Shelley tipt namelijk de voorstellingen Allemaal Mensen van Toneelgroep Oostpool. En als we de recensies moeten geloven dan moet je echt naar The Carpenters (De Volkskrant: “The Carpenters op De Parade is een oergeestige, snelle en soms lekker perverse show), de show van fotograaf Jan Dirk van der Burg (De Volkskrant: “zijn diashow is geestig en origineel en hij laat zijn publiek anders naar het alledaagse kijken”), The seed of life (NRC: “Een absolute prachtvoorstelling”) en Hadewych Minis (Theaterkrant: “Minis is een krachtige en veelzijdige performer”). Veel plezier!

De Parade in Amsterdam |  17 aug t/m 2 september

 

Cinema van ver

De Balie en Rialto zijn veranderd in dé Amsterdamse podia voor wereldcinema. Tijdens het zojuist begonnen World Cinema Amsterdam vertonen ze de mooiste, leukste en meest bijzondere films die het afgelopen jaar in Latijns-Amerika, Azië en Afrika zijn gemaakt. Films die je laten zien, voelen en ervaren hoe het leven elders is. En als je nog iets meer over de film wilt weten, vraag het de regisseur zelf, want veel van hen zijn aanwezig tijdens het festival.

World Cinema Amsterdam | t/m za 25 aug

 

 

credit
Uitgelichte afbeelding: De Reuzen van Royal de Luxe vrijdag in Leeuwarden © Ruben van Vliet (bron: friesland.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *