TCL tips 16 – 23 nov

Alle kunst is vrij nutteloos

Je zou het ons misschien niet zo snel horen zeggen, maar het is wel een citaat uit een van de bekendste romans uit de negentiende eeuw: The Picture of Dorian Gray. Deze week kan je naar twee verschillende hedendaagse interpretaties van het verhaal over de ijdele man. In de Meervaart Dorian Gray van Ulrike Quade Company en Silbersee, een (poppen)voorstelling op de grens van opera, beeldend theater en technologie. In Internationaal Theater Amsterdam Dorian van het Noord Nederlands Toneel met Bram van der Heijden – een van de mooiste acteurs van Nederland – in de hoofdrol.

Dorian in Internationaal Theater Amsterdam | di 20 nov 20:30, volledige speellijst
Dorian Gray in de Meervaart | do 22 nov 20:30, volledige speellijst

 

Theater voor jonge en oude harten

Er gaat niets boven Groningen, en zeker niet in deze tijd van het jaar want vandaag start daar Jonge Harten – een negendaags theaterfestival voor iedereen die nieuwsgierig is. Op het programma staan jonge makers die nieuwe dingen tonen. De hele stad wordt overgenomen door het festival. De voorstellingen zijn over het algemeen kort waardoor je er voor een echte festivalervaring meerdere op een avond kunt bekijken. Vorig jaar deed gastblogger en fan van het festival Iris, verslag. Een goede reden om dat weekendje Groningen weer te plannen!

Jonge Harten | vr 16 – za 24 nov

 

Het kookboek in al zijn facetten

Een ander soort festival is het Foodie Festival. Bij het woord foodie denken we altijd aan meisjes met lange blonde haren en avocadoshakes. De laatste zul je waarschijnlijk niet vinden op dit festival. De organisatie ligt in handen van Bijzondere Collecties van de UvA die een groots programma heeft samengesteld rondom het kookboek. De gastronomische collectie is er te zien en tentoonstellingen met kookboeken. Er zijn interviews met kookboekenschrijvers, waaronder Yvette van Boven, je kunt uiteraard workshops volgen (historisch koken) en je kunt je gek kopen aan kookboeken natuurlijk en ze door aanwezige auteurs laten signeren.

Foodie Festival | za 18 nov

 

 

credits
foto: © Martijn Halie

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *