TCL tips 16-22 maart

Vallende man

Van de week bij de try-out was het duidelijk dat dit geen gewone theatervoorstelling werd. Geluid en grote live gemaakte close-upopnames zorgen ervoor dat je een bijzondere voorstelling meemaakt. Het draait om Keith – gespeeld door Eelco Smit – die met de glassplinters in het gezicht aan het drama van de Twin Towers weet te ontkomen.

Vallende man van het ensemble van Internationaal Theater Amsterdam | t/m 30 maart

Skateboarden om je sores achter je te laten

Minding the gap is een documentaire over drie vrienden die volwassen worden. Ze wonen in Rockford, een stadje met veel werkelozen. Een spetterende toekomst ligt daar niet te lonken. Toch skaten de jongens zich hun jeugd door. De film is gemaakt door een van de skatende vrienden. Omdat hij vaak meeskate kun je hun capriolen en kunsten goed volgen. Langzamerhand wordt ook duidelijk waarom zij zich verbonden voelen.

Minding the Gap werd genomineerd voor een Oscar voor beste documentaire tijdens The Academy Awards en is in verschillende steden te zien. Ook op Picl.

Ballet der balletten

Eventjes geleden zagen we Swan Lake van Dada Masilo en nog langer geleden zagen we Swan Lake van ICK en Jakop Ahlbom. Nu is het ballet der balletten weer te zien in zijn klassieke vorm, bij Het Nationale Ballet. Uitgevoerd in de choreografie van wijlen Rudi van Dantzig is dit ballet een absolute must see, en dat zeggen we niet zo snel. Misschien moeten we dat wat vaker zeggen. Ga hierheen en heb de avond van je leven.

Het Zwanenmeer van Het Nationale Ballet | t/m zo 2 juni

credits
uitgelichte afbeelding © Jan Versweyveld
Het Zwanenmeer © Petrovsky&Ramone

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *