TCL tips 16-22 februari

Poppen in een grote oorlog

Van de week hoorden we een vrouw zeggen dat de Tweede Wereldoorlog haar fascineert. Planken volgeladen met oorlogsboeken zag ik voor me, wiebelend onder het gewicht van de zware kost. Ook theatergroep Hotel Modern heeft een grote interesse in de oorlog. In 2001 ging hun voorstelling over de grote oorlog in première. Daarin werden stukken uit brieven of ongehoorde verhalen van soldaten verteld. Alsnog. Miljoenen stierven in het vuur en de modder. In de live animatiefilm van Hotel Modern zullen poppetjes in een landschap van potgrond en peterselie de hemeltergende verhalen brengen.

De grote oorlog van Hotel Modern in Frascati | do 21 feb

Dansen in het donker

Een aantal jaar geleden was kunstenaar Tino Sehgal een jaar lang te gast met zijn werk in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Wat leuk is aan zijn werk, is dat het onverwachte situaties zijn. Zaalwachten die beginnen te dansen, of Arnon Grunberg die bezoekers afluisterde om vervolgens op basis van wat hij had gehoord iets daarover tegen hen te zeggen. Een van de werken is door het Stedelijk aangekocht; This Variation. We ‘zagen’ dit werk, tastend in het duister, stemmen, zang en beweging om ons heen. Een vreemde wereld waarin we ons wel thuis voelden.

This Variation van Tino Sehgal in Stedelijk Museum | t/m 3 mrt

Bureaucratische rompslomp

We hebben er allemaal weleens mee te maken: eindeloze formulieren en van het kastje naar de muur worden gestuurd. Gehring en Ketelaars maakten er een absurde voorstelling van. We hopen op een pijnlijk herkenbare voorstelling.

Het laatste gesprek van Gehring en Ketelaars | speellijst

credits
foto: © Patrick Hertzog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *