TCL tips 15-21 juni

Festivaleiland Terschelling

Vandaag start theaterfestival Oerol op Terschelling. Het festival neemt het hele eiland over. Theater, dans, muziek en beeldende kunst is te zien in duinpannen, op het strand, in het bos en ook in loodsen, gymzalen en kroegen. Nederlandse theatermakers/gezelschappen als Naomi Velissariou, Laura van Dolron en Club Guy & Roni / Noord Nederlands Toneel tonen hun nieuwste voorstellingen, maar ook internationale gezelschappen als het Noorse collectief De Utvalgte en het Oostenrijkse dansgezelschap Liquid Loft zijn op het festival te zien. Er is ook een enorm muziekprogramma met o.a. Memphis Maniacs en een Expeditieprogramma met 16 beeldende kunstinstallaties. En je kunt ook nog straattheater tegenkomen. Genoeg reden om te gaan dus. Boek die boot!

Oerol festival op Terschelling | 15-24 juni 2018

 

Utrecht kleurt roze

Ook vandaag start de 22e editie van het Midzomergrachtfestival waar seksuele en genderdiversiteit in Utrecht wordt gevierd. In het openingsweekend is de Utrecht Canal Pride en het gratis toegankelijke Midzomergracht Village in Stadsschouwburg Utrecht. Doordeweeks tonen roze en aanverwante organisaties uit Utrecht verschillende programma’s op gebied van cultuur en sport, zoals de Out & Proud Filmweek. In het slotweekend is er o.a. een klassiek openluchtconcert en het traditionele PANN-feest PANNDORA in TivoliVredenburg.

Midzomergracht festival | 15-24 juni Utrecht

 

SAPPEREDOSIO

Ken je hem nog? Het paarse poppetje Purno de Purno en zijn vriendjes de Kietelaar, Buuf en Sjakie Inspirasie? Het was een hit in de jaren 90 bij kinderen, en door de dubbelzinnige woordgrappen ook bij hun ouders. A.s. zaterdag kun je in Melkweg terug naar de jaren 90 voor een 12 uur durende Purno de Purno marathon. Poëtisch, onbevooroordeeld en vol fouten grappen.

Purno de Purno marathon | za 16 juni 12:00 – 00:00 Melkweg

 

Het universum van Warmerdam

Op uitnodiging van het EYE filmmuseum maakt film- en theatermaker Alex van Warmerdam deze zomer een expositie met nieuwe films, installaties en objecten. Film, theater, vormgeving en schilderkunst komen samen tonen allen de nuchtere verbeelding en eigenzinnigheid van Van Warmerdam als kunstenaar. In de installatie zijn ook fragmenten te zien van Warmerdams speelfilms De Noorderlingen (1992), De Jurk (1996) en Borgman (2013).

Alex van Warmerdam – L’histoire kaputt | 10 juni t/m 2 september EYE

 

credit
Uitgelichte afbeelding: Pinokkio van Veenfabriek / La Compagnie du Tire-Laine – te zien op Oerol. Foto: Anne Harbers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *