TCL tips 14-21 sept

Geestverruimende data

Begin dit jaar ontmoette ik in Parijs Ryoji Ikeda. Hij had het over zijn tentoonstelling in Eye. Dat leek toen nog ver weg. Maar vanaf dit weekend is zijn werk, waarbij hij werkt met een hoop data, geluid en licht, te zien. Zijn kunst is minimalistisch maar sorteert een hoop effect. Datanerds zullen behoorlijk kicken, wij zijn met name benieuwd naar 4’33” wat een eerbetoon aan de compositie 4’33’’ van John Cage is. Hoe zal hij de stilte verbeelden en verklanken? Aan de andere kant van het IJ is vorige week overigens het vernieuwde café van Muziekgebouw geopend, met dezelfde naam. We laten je binnenkort weten wat we van de 4’33-burger vinden.

Ryoji Ikeda in Eye | 15 september t/m 2 december

 

Catwalk op Jaarbeursplein

Op het Jaarbeursplein in Utrecht staat zaterdag een 60 meter lange catwalk waar 300 Utrechters overheen zullen lopen. Het is onderdeel van de performance What Is the City but the People? naar een idee van de Britse kunstenaar Jeremy Deller. Verschillende mensen en groepen – van Burgemeester tot vluchteling, van ijscoman tot dragqueen – tonen waar het in de stad echt om gaat; niet de grachten of de gebouwen, maar de inwoners.

What Is the City but the People? op Jaarbeursplein | za 15 sept 13:00 – 14:30

 

Het beste theater van het afgelopen seizoen

Dit weekend is je laatste kans om nog even een van de beste theatervoorstellingen van afgelopen seizoen te zien tijdens Nederlands Theaterfestival. Ga bijvoorbeeld nog naar theatermarathon The Nation van Het Nationale Theater of For The Time Being van Schweigman&. Beide mega-aanraders!

The Nation op TF | vr 14 sept 17:00-22:00 & za 15 sept 14:00-19:00

For The Time Being op TF | za 15 sept 18:00 & 21:30

 

Blik op Zuidoost

Onze blogger Sara is momenteel aan het bouwen in de metrotunnel van Gaasperdam (de HOBU Metro Gallery) aan een expositie van vier vrouwelijke kunstenaars die hun blik op de toekomst van Zuidoost met ons delen. Stap in de tunnel en bekijk het werk van RaQuel van HaverFleur OuwerkerkMagdalena Anopsy en Airich.

Expo in de HOBU Metro Gallery | 14, 15, 16 sept

 

credit
© Ryoji Ikeda photo by Ryuichi Maruo

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *