TCL tips 13 – 19 juli

Dansen op een vulkaan

We zijn nog niet klaar met de afstudeerders! Vanavond opent de examenexpositie van the FOTOfactory in hun atelier op de Keizersgracht. Met prachtig werk van Paul Alleda, Annemarie Dekker, Julia Marco, Juraj Rapos, Bieb Tuyt en Maartje Strijbis, die  bovenstaande foto maakte. Zij vertrok naar Stromboli – de enige permanent actieve vulkaan van Europa – om daar fantastische foto’s te maken van het pikzwarte zand, de vulkaan, en bewoners.

Graduation Show the FOTOfactory | vr 13 t/m 25 juli, opening vr 13 – 18:00

 

Muziek in de boomgaard

In de Fruittuin van West kan je heerlijke biologische vruchten plukken, maar je kan er ook heerlijk chillen. Bij de Brave summer night concerts geniet je van singer-songwriters, een heerlijke pizza en een kampvuur.

Brave summer night concerts in Fruittuin van West | vr 13 & za 28 juli

 

15 jaar zomer in het Westerpark

Ook in het Westerpark is het fijn toeven dit weekend. Dit jaar is het vijftien jaar geleden dat de Westergasfabriek werd heropend en het park een flinke boost in populariteit kreeg. Dat wordt gevierd met een uitgebreid programma vol muziek en kunst, maar ook met yoga en een brunch.

15 jaar Westergasfabriek | zo 15 juli – 10:00 – 20:00

 

Locaties ontdekken op de NDSM

En net als de voorgaande jaren tippen we ook dit jaar weer graag het Over het IJ festival rondom de NDSM-werf. Koop een polsbandje om 10 dagen lang de zeecontainervoorstellingen te kunnen bezoeken of koop een kaartje voor een van de andere locatievoorstellingen. Bijzonder is het altijd.

Over het IJ festival | vr 13 t/m zo 22 juli

 

De hemel heeft niet genoeg regen

Op de luchtplaats van de voormalige gevangenis de ‘Bijlmerbajes’ spelen zes jonge acteurs een voorstelling naar Hamlet van Shakespeare. In een productie van Roestvrij Theater verdwalen ze in een wereld vol valse volwassenen, oneindige ellende en voortdurende keuzestress. Ze liegen hun eigen waarheid bij elkaar tot ze er zelf in geloven. En totdat jij erin gaat geloven.

De hemel heeft niet genoeg regen in de Bijlmerbajes | vr 13 & za 14 juli – 21:00

 

credits
uitgelichte afbeelding: Nessuno © Maartje Strijbis – Scuro#2
foto De hemel heeft niet genoeg regen © Tim Hillege

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *