TCL tips 12-18 okt

Elektronische muziek, yoga, dansen en eten

Het grootste festival ter wereld voor elektronische muziek is Amsterdam Dance Event. Als je daar een liefhebber van bent dan kun je je vijf dagen lang volledig onderdompelen. En omdat wij nogal van lekker eten én van yoga houden, tippen we je deze events:
In het Andaz hotel kun je op vrijdag 19 oktober om 7 uur ’s ochtends de dag met Deephouse yoga beginnen. Daarna kun je in het restaurant Bluespoon je helemaak gek ontbijten, van chia met appel en amandelmelk tot eggs benedict.
Bij BAUT kun je altijd goed eten. Het water loopt ons al in de mond bij het lezen van het menu (kalfstartaar met dragon, ei en Parmezaan). Het restaurant is nu gevestigd in de Spaarndammerstraat. Op za 20 oktober is daar The Get Down. Eerst goed eten en dan dansen op breaks&beats, hiphop en disco.
Maar van een poussin met pittigzoete chutney en een knapperige peer met kaneelparfait gaat onze maag ook spontaan van rommelen. Dit tweegangendiner (er is ook een vegetarische) kun je in het Skatecafe in Noord combineren met een funky brass feestje.
Er is natuurlijk nog veel meer. Check vooral de site van Amsterdam Dance Event.

Rise & Shine Deephouse yoga in Andaz Hotel | vr 19 okt, 7:00
The Get Down in BAUT | za 20 okt, 21:00 – 03:00
Nightcare x Skatecafe | za 20 okt, 18:00 – 04:00

 

Girl Power ✌️

Dat vrouwen een rol in onze geschiedenis hebben gespeeld is onvermijdelijk. Toch zien we ze maar weinig in de geschiedenisboeken en musea. Els Kloek besloot daar verandering in te brengen en schreef eerst 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis, gevolgd door 1001 vrouwen in de twintigste eeuw. Rondom dat laatste werk is momenteel ook een tentoonstelling te zien in het Amsterdam Museum. Hier worden meer dan 120 vrouwen uitgelicht, sommige beroemd of berucht, andere nauwelijks bekend.

1001 vrouwen in de twintigste eeuw in Amsterdam Museum | t/m zo 10 maart

 

Onversnipperde Banksy

Hebben jullie het vreemde kunstnieuws afgelopen zaterdag meegekregen? In het Britse veilinghuis Sotheby’s werd het schilderij ‘Meisje met ballon’ van straatkunstenaar Banksy geveild. Direct nadat het voor bijna 1,2 miljoen euro werd afgehamerd vernietigde het schilderij zichzelf door een ingebouwde versnipperaar. Verwarring alom in het veilinghuis. Was Banksy (wiens identiteit nog steeds onbekend is) zelf aanwezig in de zaal en triggerde hij de versnipperaar van afstand? Men denkt dat het half versnipperde schilderij nu zelf nog meer waard is dan dat het was. Anyway, tof kunstnieuws dus! Een mooie aanleiding om weer eens in het werk van Banksy te duiken. In het Moco museum zijn meer dan 50 werken van Banksy te zien in de tentoonstelling Laugh Now.

Banksy: Laugh Now in Moco museum | t/m 15 januari

 

credits
foto: Vincent van den Boogaard

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *