TCL tips 10-16 aug

Meeuw in het bos

Hij draait al een paar weken, maar toch echt de moeite waard om te tippen: De Meeuw door het Noord Nederlands Toneel (NNT) in het Amsterdamse Bostheater. We gingen eerder al met veel plezier naar de zomervoorstellingen in dit prachtige openluchttheater. Dit jaar brengt het NNT een eigenzinnige, lichtvoetige versie van Tjechovs De Meeuw die vier sterren kreeg in Theaterkrant en NRC Handelsblad. “Ook al ligt de dood in De meeuw constant op de loer, deze zeer aantrekkelijke zomerse uitvoering is springlevend.” (Theaterkrant). Essentials om mee te nemen: warme kleding, een fles wijn en glazen en iets te knabbelen.

De Meeuw in het Amsterdamse Bostheater | t/m za 8 september

Whitney zoals je haar nog nooit gezien hebt

Bij M (het nieuwe praatprogramma van Margriet van der Linden) hadden ze het er vorige week ook al over: de nieuwe documentaire over Whitney Houston. Het geeft een unieke kijk in haar leven en de manier waarop ze haar ondergang tegemoet ging. Het is tragisch maar prachtig. De docu draait sinds gister in de filmhuizen, in Amsterdam o.a. in de Balie en Rialto. Check de biosagenda voor info per stad.

Whitney documentaire van Kevin Macdonald | vanaf do 9 augustus in de bioscoop

 

Muziek op de grachten

Vandaag begint het Amsterdamse Grachtenfestival weer. Jonge musici tonen hun werk in 200 concerten verdeeld over tien dagen. Veel van de concerten vinden buiten plaats en zijn gratis toegankelijk. Zoals de opening vanavond op de Kloveniersburgwal. Je kunt de concerten vanaf de kade zien, maar ook in je eigen boot stappen en dichterbij varen. Check de website voor het hele programma!

Grachtenfestival | vr 10 t/m zo 19 augustus

 

Het friste festival van Amsterdam

Al jaren verzamelen hiphopfans zich in Amsterdam Oost voor Appelsap. Tegenwoordig wordt het festival in het Flevopark gehouden, maar net als alle jaren is het de ideale plek om te chillen, dansen en genieten. Dit jaar treden onder andere De Jeugd van Tegenwoordig, SMIB, Wiley en Madlib op.

Appelsap Fresh Music Festival in Flevopark | za 11 augustus 12:00-23:00

 

Exen in het theater

Jarenlang waren ze Römer-Schuurman, maar inmiddels zijn ze al een paar uit elkaar. Toch staan ze samen in DeLaMar met Blind Date, naar de film van Theo van Gogh, de man die hen ooit bij elkaar bracht. In de voorstelling zien we het echtpaar Katja en Pom die het verlies van hun driejarige dochter proberen te verwerken door aaneengesloten verschillende rollenspellen te spelen.

Blind Date in DeLaMar | zo 12 augustus t/m do 6 september (zo 19 augustus, première)

 

credit
Uitgelichte afbeelding: De Meeuw in Amsterdamse Bostheater © Ben van Duin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *