TCL tips 1-7 juni

Het is JUNI! Theater- en dansgezelschappen beginnen langzamerhand aan hun welverdiende zomerstop. En wij verlekkeren ons met de nieuwe (dikke!) seizoensbrochures van de schouwburgen. Maar gelukkig denderen de festivals de zomer gewoon door en is er dus nog genoeg leuks te doen!

 

Theater tijdens de lunch

Een vaste prik in het seizoen van Bellevue is het Bellevue Lunchtheater, een springplank voor nieuw, debuterend schrijftalent en een proeftuin voor oude rotten uit het vak. Dit weekend is de komedie Een man een man te zien van ‘oude rotten’ Kees Prins (die van Jiskefet) en Roel Bloemen (o.a. Plien en Bianca en Het Klokhuis). Pierre Bokma speelt één van de hoofdrollen. Voor de late lunchers op zondag zijn er nog tickets te koop en volgend seizoen gaat de voorstelling op tournee.

Een man een man in Bellevue | nog tickets beschikbaar voor zo 3 juni 14:30

 

30 x 30 in 030

A.s. zaterdag kun je gratis het allerbeste van het Utrechtse nachtleven bezoeken in TivoliVredenburg. 30 dj’s, bekend van allerlei feestjes in Utrecht zoals Ekko en Werkspoor Festival, draaien 30 minuten. De muziek schiet elk half uur van techno, house of disco naar hits van nu of van way way back.

30 x 30 in 030 in TivoliVredenburg | zaterdag 2 juni – toegang gratis

 

Tranen zijn de glitters van het leven

Bas Kosters ken je misschien wel van zijn fantastische extravagante kleding die hij als modeontwerper maakte. Daarnaast maakt hij ook fantastische kunstwerken. Tot eind juli kan je ze bewonderen in Open Space Contemporary Art Museum (OSCAM) in Zuidoost. Vanavond is de opening.

Expositie ‘Tranen zijn de glitters van het leven’ in OSCAM | vr 1 juni t/m eind juli, opening vr 1 juni 18:00-22:00

 

Jazzstad Amsterdam

In meer dan dertig unieke en sfeervolle locaties rondom de rosse buurt (van de SkyLounge van DoubleTree hotel tot de Academische Club op Oudezijds Achterburgwal) kun je dit weekend concerten zien van bekende en (nog) onbekende jazzartiesten op het Red Light Jazz Festival. Het festival viert dit jaar haar vijfde editie en wil daarmee Amsterdam weer op de kaart zetten als échte jazzstad.

Red Light Jazz Festival |  1-3 juni

 

Buitenlandse top-artiesten

Het jaarlijkse feest van internationale top-producties komt er weer aan: het Holland Festival! Theater- en dansgezelschappen van over de hele wereld strijken neer in de grote theaters in Amsterdam. Op 7 juni is de opening in de machtige Gashouder op het Westergasfabriek terrein met Richters Patterns, een concert met muziek van Morton Feldman en Marcus Schmickler dat geïnspireerd is op de kleurrijke doeken van schilders Mark Rothko en Gerhard Richter. En dat is nog maar het begin van het drieweekse festival. Volgende week volgt een uitgebreide TCL tip special over Holland Festival.

Holland Festival | 7 juni t/m 1 juli

 

credit
Foto Een man een man © Willem Prins

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *