TCL tips 1-7 februari

Vanavond clubnight in CC Amstel! Verwacht een interdisciplinaire hiphop-rollercoaster vol videoclips en een theatraal concert met elektronische muziek, speelse visuals en strakke dance moves. Met ondere andere de rapopera Female Rappers van Performance Collective Bouillabaisse.

Female Rappers Ik ben een interface in CC Amstel | vr 1 feb

RRrroar

Het schuurt, experimenteert, en het zoemt: Het is RRReuring, het festival voor nieuwe makers in Podium Mozaïek. Uit alle hoeken van Amsterdam komen podiumkunstenaars om hun werk te laten zien. Dit jaar veel persoonlijke ervaringen met maatschappelijke issues.

Dit jaar start Rrreuring met Imra Dincers Ulrike’s Convicted Songs, geïnspireerd door interviews met Ulrike Meinhof van de Rote Armee Fraktion.

Rrreuring in Podium Mozaïek | 1 t/m 9 feb

De tijd van je omgeving

Klinkt een beetje zweverig, maar dat is Zeitgeber. Niet alleen de klok, maar ook je omgeving kan aangeven wat de tijd is en zo je biologische klok aansturen, je dag-en-nachtritme. Is het donker? Dan maakt je lichaam meer melatonine aan, waardoor je slaperig wordt, bijvoorbeeld. De jonge makers van More Dogs die in het programma Nieuwkomers van Orkater, Zeitgeber maakt, gaat op zoek naar het ontstaan van de betekenis van ritmiek, herhaling en structuur in ons leven en neemt het publiek mee in bizarre tijdtrip.

Zeitgeber in Theater Bellevue | 1 en 2 feb, daarna o.a. in Haarlem, Utrecht, Den Haag

credits
uitgelichte afbeelding: Female Rappers © Julia Blauw
Zeitgeber © Ben van Duin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *