TCL Oud & Nieuwtips

Vuurwerk op Kop van Java-eiland

Oud & Nieuw kun je dit jaar vieren in het Bimhuis met een hoop muziek en oliebollen. Van daaruit heb je een mooi en bijna 360˚-uitzicht op al het vuurwerk, waaronder de vuurwerkshow op de Kop van Java. De gemeente Amsterdam organiseert daar een megaschouwspel met veel licht en knallers. De show is gratis te bezoeken, maar je kunt ook verder weg staan zodat je een beter uitzicht hebt.

Vuurwerkshow op de Kop van Java

 

Kris Kross Amsterdam

Voor een goed dansfeestje moet je bij de heren van Kris Kross zijn. Zij mixen allerlei (oude) hits met een lekkere beat. Dit jaar vieren ze NYE in Warehouse met als thema The Great Gatsby.

Kris Kross NYE | Van 22:00 – 06:00, toegang € 38,75

 

Gemaskerd bal in Paradiso

Leef je uit met een creatieve outfit voor een glamourous gemaskerd bal. Waan je in een sleazy jaren ’50 Las Vegasnachtclub, compleet met roulettetafel en cocktail/champagne-bar, en vergeet zeker je masker niet, anders kom je niet binnen!

Stardust Bal Masqué in Paradiso | Van 21:00 – 06:00, toegang € 39

 

The Night of the Glittering Stars

Ron Blaauws gastrobar Nacarat organiseert op de laatste avond van het jaar een exclusieve avond met cocktails, bier, wijn, heerlijke snacks en dj Doppelgang. Het restaurant bevindt zich op het dak op het Rokin. Met jouw Shine bright like a diamond-jurk of -kostuum vier je Oud & Nieuw in stijl.

The Night of the Glittering Stars in Nacarat | toegang € 125. Ga je hiervoor eerst eten bij een van de Gastrobars? Dan betaal je € 75

 

Thuis de wereld verbeteren

Geen zin om naar buiten te gaan? Thuis spelletjes spelen blijft favoriet onder een deel van de TCL-redactie. Dit jaar kwamen weer mooie bordspellen uit die we graag spelen op de laatste én eerste dag van het jaar. Bij Secret Hitler probeer je niet-fascistische wetten door te voeren en probeer je tegelijkertijd te ontdekken wie van je spelgenoten Hitler is. Klinkt vreemd, is leuk. Pandemic kwam al in 2007 uit, maar dit jaar verscheen het tweede ‘seizoen’ van Pandemic Legacy en zijn we weer helemaal verslaafd. Voor wanneer je liever samen tegen het kwaad (een alsmaar uitbreidend virus) vecht. En ten slotte een echt gezelschapsspel: Codenames, waarin je met één woord een aanwijzing moet bedenken waardoor je teamleden kunnen winnen. Dit jaar kwam ook van dit spel een nieuwe editie uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *