TCL kersttips 24-30 december

Yes – het is KERST! En als je het een beetje goed hebt geregeld, dan ben je ook (veel) vrij tussen Kerst en Oud & Nieuw. Lekker de tijd dus om nog even wat cultuur te snuiven in de laatste week van 2016. Lees hier onze culturele kersttips!

 

Winterparade

Wij zijn gek op De Parade! Dat hadden jullie al hier en hier kunnen lezen. De winterse versie van De Parade is de Winterparade. Je kunt een plek reserveren aan de 120 meter lange tafel in de Zuiderkerk (zie foto). Onder het genot van een maaltijd krijg je een super leuk programma. Dit jaar met o.a. Moeremans & Sons, CLUB GEWALT (die zagen we ook al op Fringe) en PIPS:lab. Na afloop kun je dansen op tafel met een Silent Disco!

De Winterparade in de Zuiderkerk | do 22 t/m vr 30 december 18:30

 

Circus
Waar de traditie vandaan komt weten we eigenlijk niet, maar met kerst kun je in het hele land naar het circus. Van de Limburgse Kerstcircus in Sittard tot het Winterkerstcircus door Circus Renz Berlin in Groningen. In Amsterdam kun je naar Koninklijk Theater Carré voor het Wereldkerstcircus. Het ‘Steenen Circus van Carré’ is in 1887 gebouwd en werd toen enkel voor circusvoorstellingen gebruikt in de wintermaanden. Inmiddels wordt er in Carré voornamelijk musicals, popconcerten, muziek-, toneel- en cabaretvoorstellingen geprogrammeerd. Maar in de wintermaanden gaan ze weer terug naar hun roots. Het circus in Carré is traditioneel. Als je zin hebt in iets meer offbeat, ga dan naar Circus Zanzara op de Westergasfabriek (zie foto).

 

Alternatieve kerstavond in Stadsschouwburg

Ben je eigenlijk helemaal niet zo’n ‘kerstmens’? De Stadsschouwburg biedt een alternatief voor de traditionele kerstavond. Onder het thema ‘mythes van de nieuwe wereld’ blik je o.a. met columnist Oscar Kocken en muzikant en schrijver Aafke Romijn terug op de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar. Verwacht vermaak en muziek.

De Nachtmis in Stadsschouwburg | za 24 dec 22:00

 

Oliebollen bakken

Heb je toch geen zin om de deur uit te gaan? Ga dan lekker oliebollen bakken! Vorig jaar maakte Erna de lekkerste bollen. Lees hier haar blog terug! 

 

Dagje EYE

In EYE kun je heel goed dagje vertoeven. Onze combinatietip: pak nog even de expo Celluloid mee, die is nog tot en met 8 januari te zien, en ga daarna lekker in het rode pluche zitten voor Toni Erdmann (staat vaak in de ‘Beste Films van 2016’ lijst van De Filmkrant) of The Waterboys van Robert Jan Westdijk. Ook voor kinderen is er in EYE genoeg te doen.

EYE film | ook met Kerst gewoon geopend

 

Lachend het jaar door nemen

In de Kleine Komedie neemt Dolf Jansen graag met je het jaar door. Het is zijn 25e oudejaars, een jubileum! Binnen anderhalf uur weet je alles wat in 2016 gebeurde, wat had kunnen gebeuren en waarom dat wel of niet zo was. Wees er snel bij, de laatste kaarten zijn nu nog te koop!

Dolf Jansen – Veilig Oudejaars 2016 in Kleine Komedie | ma 26 t/m vr 30 december 20:15, zo 31 december 15:00

 

fotocredits
Uitgelichte afbeelding: Winterparade © Marjolijn van Dijk
Circus Zanzara: circuszanzara.com
EYE film: © The Cultural Lifestyle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *