6 x culturele kersttip

Een speciale editie van onze wekelijkse TCL tips: 6 culturele kersttips in Amsterdam! Dit vinden wij de moeite waard om te doen deze kerstvakantie. We wensen jullie magische kerstdagen en een happy bloggin’ nieuwjaar!

 

Jesus in de schulden

Jezus viert dit jaar z’n verjaardag in Theater Bellevue. Echt goed gaat het niet. De karaokebar is nagenoeg leeg en Jezus heeft ook nog eens bij de verkeerde mensen geld geleend. Perfect uitje voor als je nu eens niet met de familie wil fonduen, maar gewoon keihard wil lachen.

Jesus Christ Karaoke Bar in Theater Bellevue | vr 22 dec t/m wo 3 jan

 

Tussen de dieren

Artis is tijdens de feestdagen gewoon open als normaal. Daarnaast zijn er speciale activiteiten georganiseerd op kerstavond en is er een uitgebreid ontbijt op eerste kerstdag. Voor wanneer je wel in de kerstsfeer wilt blijven maar niet een traditionele kerst wil.

Kerst in Artis | elke dag geopend van 9 tot 5 uur

 

Kerstdiner in neonlicht

Heb je écht geen zin in een traditionele kerst? Ga dan naar Supperclub, waar je een nacht vol spektakel kan beleven. Extravagant dineren met spannende food concepten, toffe performances bekijken en feest vieren tot in de vroege uurtjes met vernieuwende dj’s en kunstzinnige visuals.

Supperclub Amsterdam | Extravagant Kerstdiner € 75,- (reserveren verplicht)

 

Terug naar de 19e eeuw

Houd je wel van een beetje nostalgie en kitsch? Ga dan naar museum Willet-Holthuysen. In dit oude grachtenpand is het alsof de tijd heeft stilgestaan. Het is helemaal ingericht zoals het was in de 19e eeuw, toen Abraham en Louisa Willet-Holthuysen er woonden. In deze dagen is het helemaal in kerstsfeer, inclusief feestelijk gedekte eettafel en een rijk gedecoreerde kerstboom.

Kerst in Willet | 25 nov t/m 7 jan

 

Naar de kerk

Wil je wel naar de kerk, maar ben je niet zo gelovig? Morgen staat Vloeken in de Kerk in de Posthoornkerk op de Haarlemmerstraat met een speciale rollercoaster-kerst-mis. Een dienst vol actualiteit, theater en muziek, waarin kerkelijke elementen nieuw leven worden ingeblazen.

Vloeken in de kerk | za 23 dec 21:00

 

Lichtjes in de bomen

Zijn de lichtjes in de bomen je favoriete onderdeel van deze tijd van het jaar? Ga dan naar Hortus by Light. De botanische tuin opent meerdere avonden (waaronder kerstavond) de deuren zodat je in het donker van alle lichtjes en bomen kan genieten. Ook niet verkeerd: er is een kampvuur en glühwijn.

Hortus by Light | 21 dec t/m 7 jan 17:00 – 22:00

 

credits
Uitgelichte foto: Hortus by Light © Hortus
Foto Jesus Christ Karaoke Bar: © Casper Koster
Foto Kerst in Artis: © www.artis.nl
Foto Museum Willet-Holthuysen: © Museum Willet-Holthuysen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *