Zomer op de Parade

Iedere zomer is het vaste prik: een bezoekje aan de Parade. Zodra de eerste voorstellingen bekend worden gemaakt begint het te kriebelen en kan ik de poffertjes al bijna ruiken. Ieder jaar verheug ik me weer op de relaxte sfeer, het lekkere eten en natuurlijk de voorstellingen. Al was het dit jaar een beetje anders dan voorgaande jaren…

 

Uitstapje naar Utrecht

Amsterdam is mijn vaste Paradestad. In de andere steden (Utrecht, Den Haag en Rotterdam) ben ik nog nooit op de Parade geweest. Tot dit jaar, want deze keer bezocht ik de Parade in Utrecht. Ideaal als je met de trein komt, want de locatie, Het Moreelsepark, ligt praktisch naast het station.

Niet alleen de locatie is dit jaar voor mij anders. Vier jaar achter elkaar stond ik doorweekt in een modderpoel, maar vandaag is het een van de laatste warme (30+ graden) dagen. Op het terrein van de Parade is het gelukkig goed uit te houden in de schaduw van de bomen. Na een lange werkdag moet er natuurlijk gegeten worden, dus de avond start met een rondje Foodtrucks kijken. Zoals ieder jaar is er ook voor mij als vegetariër meer dan voldoende keus. Ik ga voor een Flatbread met mozzarella, tomaat, rucola en zonnebloempitten van Casa Nova. Een absolute aanrader!

 

Allemaal Mensen

In de Cinerama bij Allemaal mensen #6 van Toneelgroep Oostpool slaat de warmte toe. Voor we doorgaan naar Allemaal Mensen #5 kan er gelukkig even een frisse neus gehaald worden. Het lijkt de omgekeerde volgorde, maar de voorstellingen kunnen heel goed los van elkaar gezien worden. Het zijn leuke voorstellingen, waarin de energieke acteurs (Martijn Lakemeier, Jonas Smulders, Chris Peters en Casper Nusselder) de confrontatie met zichzelf en elkaar aangaan. Er wordt gelachen en, zoals we van Oostpool gewend zijn, een spiegel voorgehouden. Want we zijn natuurlijk allemaal mensen, maar wie zijn de mensen achter die mensen?

Terug in de buitenlucht is daar ook weer de realiteit: de wetenschap dat mijn wekker de volgende ochtend weer vroeg gaat en ik nog met de trein terug moet. Dat is toch wel een nadeel van de Parade in een andere stad bezoeken. Maar voor we de reis beginnen moet er natuurlijk nog poffertjes worden gebakken!

 

Zomers hoogtepunt

In de trein kijk ik terug op een heerlijke avond. Ook in een andere stad met droog en warm weer is de Parade voor mij een zomers hoogtepunt. Ik telde stiekem al af naar volgend jaar, maar bedacht toen dat de Parade natuurlijk nog in Amsterdam komt. En het weer, tja, dat is inmiddels omgeslagen. Wellicht zit er dit jaar dus toch nog een bezoekje aan het (natte?) Amsterdamse Martin Luther Kingpark in. Kan ik meteen één van de andere vegetarische gerechten proberen.

 

credit

Foto: de Parade Utrecht © Ronald Rijntjes (bron: facebook.com/deparade)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *