Zomer + ijs + theater = (L)

Vaak drink ik voorafgaand aan een voorstelling een kopje thee in de Stadsschouwburg Brasserie, maar vandaag is het de eerste echte zomerse dag en dus ruilen een vriendin en ik onze thee in voor een ijsje van IJscuypje – een van mijn favoriete hotspots aan de Heiligeweg.

Met een bolletje citroen en stracciatella nemen we aan de gracht onze planning voor de komende maanden door (“we gaan al bijna naar Jude Law!” “Niet vergeten om een kaartje voor A New Brain te reserveren!” “Angels had supergoede recensies, zin in!”). We hoeven ons de komende maanden op theatergebied niet te vervelen. Vanavond ook niet, want De Meiden van Toneelgroep Amsterdam staat op het programma.

 

Spanning in de slaapkamer

Zodra het doek opengaat, ben ik meteen onder de indruk van het decor, er is een complete slaapkamer (met inloopkast!) nagebouwd. In deze slaapkamer voeren de dienstmeiden Claire (Marieke Heebink) en Solange (Chris Nietvelt) rollenspellen op waarin ze om beurten hun Mevrouw (Thomas Cammaert) imiteren. Het oogt in eerste instantie onschuldig, maar gaat van kwaad tot erger en uiteindelijk wordt er een plan gesmeed om Mevrouw te vermoorden.

Ik kan me erg goed inleven. Ik heb last van plaatsvervangende angst, als ik me inbeeld dat Mevrouw de meiden betrapt in haar kleding. Tot op het eind blijft het spannend hoe de fatale plannen van de meisjes gaan uitpakken.

 

Meer zomer, ijs en theater please

Als ik uit de Stadsschouwburg kom, voelt het buiten als een zwoele zomeravond. En een zwoele zomeravond met mijn lievelingsijs en theater, daar kan ik wel aan wennen. Niet alleen omdat ik dol ben op ijs en het theater een van mijn favoriete plekken is, maar ook om de zomerse sfeer in Amsterdam. Iedereen is vrolijk, de terrasjes zitten vol en ik kan door het gezellig drukke Vondelpark naar huis fietsen. Ondanks dat ik een deel van de avond binnen heb gezeten, pak ik op deze manier toch nog een stukje zomeravond mee. Gelukkig staan er de komende tijd nog veel meer van dit soort avonden op de planning. Laat de zomer maar lekker lang duren!

 

credits

foto’s: Jan Versweyveld

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *