Weggeblazen

Op een regenachtige dag in oktober 2014 – nog voor het ontstaan van The Cultural Lifestyle – gingen Lisa, Erna en ik naar Utrecht om Blaas van Schweigman& te zien. De sterrenregen in de kranten, de ‘mis dit niet’-kreten uit onze omgeving en slogans als ‘laatste kans om dé festivalhit van 2013 te zien’ brachten ons ertoe om af te reizen naar de Domstad, en wel helemaal naar de wijk Overvecht naar locatie Fort aan de Klop. Na een trein, bus en een kort idyllisch wandelingetje door het omringende natuurgebied kwam ik aan bij het fort. Een locatie die verhuurd wordt voor feesten, partijen en zakelijke bijeenkomsten. In de zomermaanden kun je er iedere avond terecht voor een barbecue. Ik zie een vuurkorf staan, picknicktafels, parasols en warmtelampen. Daarnaast het ronde fort waar een brasserie in zit. Een heerlijke plek middenin de natuur. Ware het niet dat het in oktober 2014 regende en koud was en we met zo’n 50 man onder die paar parasols stonden te schuilen totdat we naar een koude loods werden gestuurd waar we onze schoenen en jassen uit moesten doen (brr). Maar na een uur weten we dat alle moeite het dubbel en dwars waard was; Blaas is inderdaad Niet Te Missen!

En als je snel bent hoef je het ook niet te missen, want Blaas is weer te zien! Op 13, 14 en 15 april speelt het in Pllek, Amsterdam.

Ervaar dan ook net als wij hoe je een object intens lief kunt hebben. Dat je het heel graag wil knuffelen en er helemaal in op wil gaan en dat dat dan ook echt gebeurt. En hoe je vervolgens een tikkeltje zeeziek op zoek gaat naar het licht aan het einde van de tunnel om daar dan ademloos recht in de ogen van je medebezoekers te kijken. Subliem!

Blaas foto Francesco Bosso

Blaas is één van de voorstellingen die speciaal voor een grote theaterconferentie in reprise is genomen. Er spelen deze weken nog veel meer mooie en bijzondere voorstellingen. Wij zagen eerder: Schijn, Horror, How did I die, Nobody Home en The Black Piece. Wees er snel bij want de kaartverkoop loopt hard!


credits
Foto’s: Geert Snoeijer (boven) en Francesco Bollo (midden)
Kaartverkoop Blaas: via deze website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *