Was het leven altijd maar zo

Van tevoren heb ik er eigenlijk niet zo’n zin in. De regen klettert tegen de ramen van het kantoor en ik moet straks naar een voorstelling in de buitenlucht. Op de website van Fringe hoop ik ergens te vinden dat de voorstelling van vanavond bij slecht weer niet doorgaat. Maar ik kan niets vinden. Ik sms festivalinsider Lisa en hoop op verlossend antwoord. Maar het blijkt dat ik er toch echt aan moet geloven; de voorstelling gaat gewoon door, met poncho’s. Vooruit.

Twee uren later. Ik heb een mega big smile op m’n gezicht. Deze ‘voorstelling’ was fantastisch en had ik echt niet willen missen!

Ik heb het over Guru Dudu’s Silent Disco Walking Tour. Een uur lang neemt Guru Dudu ons met een koptelefoon op mee op een wandeltocht door Amsterdam. We dansen, lachen en zingen luidkeels met de muziek mee. Door weer en wind. Niets kan onze stemming drukken. Norse voorbijgangers vrolijken we op, auto’s gaan door de imaginaire Car Wash en we trakteren willekeurige Amsterdammers op een sterrenperformance van Bohemian Rhapsody. Binnen een uur heb ik veertig nieuwe vrienden gemaakt. Kon het leven altijd maar zo zijn.

 

Guru Dudu’s Silent Disco Walking Tour is nog t/m zondag mee te maken. Mis het niet!

Foto’s: Annelies Verhelst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *